DELOTVORNA KINESKA MEDICINA: Evo šta se dešava kada 60 sekundi MASIRATE tačku između OBRVA!
Foto: Profimedia

Korisno

DELOTVORNA KINESKA MEDICINA: Evo šta se dešava kada 60 sekundi MASIRATE tačku između OBRVA!

Žena -

Velika je verovatnoća da ste nekada osetili potrebu da masirate vrhom prsta deo lica između obrva.

Instinkt vas nije varao jer masiranje ove tačke koristi.

Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost.

Naime, masažom ovog područja poboljšava se koncentracija, smanjuje napetost, otklanja glavobolja i opuštaju oči, naročito nakon što ste mnogo vremena proveli ispred računara.

Praktičari kineske medicine takođe su uvereni da masiranje tačke između obrva pojačava intuiciju.

Profimedia
Profimedia

Kako pravilno masirati tačku između obrva?

Lagano kažiprstom pritisnite između obrva i pomerajte prstom u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra dužine. Radite tako 45 do 60 sekundi nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove "magične" tačke.

"Tačka se zove Jitang i nalazi se na poziciji koja u mnogim kulturama odgovara poziciji trećeg oka. Ovo je i prema drevnoj ki gong filozofiji lokacija gornjeg Dantiena koji je jedan od tri Dantiena ili tri energetska centra tela. Uz sve navedene indikacije za koje se tačka može koristiti, iz mog iskustva se više puta pokazala efikasnom za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se masira nezno kažiprstom u smeru kazaljke na satu", ističe Petra Butinar.

Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Valja istaknuti i da deluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta te pospešuje regeneraciju kože.

zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja