DOBRO ZAPAMTITE I NAUČITE: Ovako nikada ne treba da raskinete sa partnerom
Foto: Profimedia

Saveti

DOBRO ZAPAMTITE I NAUČITE: Ovako nikada ne treba da raskinete sa partnerom

Žena -

Prekid veze sam je po sebi traumatičan, i to za obe strane, pa bi to trebalo uraditi na pristojan način kako ne bi ostao još gori ukus u ustima.

No, novo doba donelo je i nove, loše običaje koje treba izbegavati u tim situacijama:

Ponašate se kao da ste već raskinuli.

Ova pasivno-agresivna fora obično služi da bi se isprovocirao praskid, ali na najgori mogući način. Druga strana vidi da više niste zainteresovani, ali kad vas upita, negirate. Čekate da joj dojadi vaše grozno ponašanje i ostavi vas. Nitko ne zaslužuje takav način. Izađite iz veze na pošten način. Objasnite, prekinite i krenite svatko svojim putem.

Raskidate pred drugim ljudima.

Raskid je vrlo privatan i intiman događaj. Vrlo je nepristojno i ružno raskinuti s nekim u restoranu ili na žurki, jer se mora suočiti s bujicom neočekivanih emocija pred drugim ljudima. Osim ako se bojite da će ta osoba reagovati nasilno, raskid ostavite za “četiri zida“.

Preko poruke, SMS-a ili društvenih mreža.

Da, danas svi masovno komuniciramo preko društvenih mreža, ali to ne znači da važne razgovore i dalje ne trebamo obavljati uživo, jedan na jedan, oči u oči. Raskid porukom je kukavički čin koji onemogućava ostavljenom da spozna celu situaciju.

Preko videopoziva ili govorne pošte.

Osim ako vaš partner ne živi u istom gradu kao i vi, živi u inostranstvu i slično, nema razloga zašto biste raskinuli na ovaj način. Rekli ste drugim ljudima pre nego partneru. Nikad ne znate ko što može otkriti nekom drugom. Kažete li drugima da ćete nekoga ostaviti, a on to sazna pre prekida, strašno ćete ga povrediti.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(ljepota i zdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track