DOVOLJNE SU SAMO 4 REČI: Čarobna fraza koja zaustvalja svađu u vezi
Foto: Profimedia

Saveti

DOVOLJNE SU SAMO 4 REČI: Čarobna fraza koja zaustvalja svađu u vezi

Žena -

Nije reč o kratkom i slatkom "volim te", niti o istraživačkom triku koji predlažu stručnjaci, već o iskustvu jedne žene koja je ove 4 čarobne reči uvrstila u stresne dane i vezu sa suprugom dovela do savršenstva.

Korin Miller je britanska blogerka koja je sa svojim fanovima odlučila podeliti jedno neverojatno iskustvo koje joj je u brak dovelo harmoniju i sreću. Naime, Korin radi u velikoj kompaniji, odelu ljudskih resursa i njen posao se zasniva na psihološkom pristupu radnicima, a sve u svrhu harmonije na radnom mestu.

Igrom slučaja, jednu je frazu upotrebila tokom porodične rasprave i shvatila kako je otkrila nešto neverovatno, nešto što joj je pomoglo da male svakodnevne svađe uzrokovane stresom pretvori u zdravu komnikaciju.Naime, njen suprug Kris radi vrlo stresan posao te svoje frustracije s posla često zna ispoljavati kod kuće. Tokom jedne rasprave u kojoj se razdražen žalio na situaciju u kancelariji te je zbog nervoze podigao glas na suprugu, ona nije želela nastaviti raspravu koja se lako može pretvoriti u svađu već ga je upitala: "Kako ti mogu pomoći".

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakon što je izgovorila čarobne reči Kris je zastao i opustio se te se izvinio se zbog ponašanja i zakleo kako više neće tenzije s posla donositi kući. Oduševljena situacijom, Korin je odlučila upotrebiti frazu svaki puta kada oseti kako situacija izmiče kontroli i na njeno iznenađenje, čarobna rečenica je svaki puta smirila tenzije. Svoje iskustvo podelila je s prijateljicama, a kasnije i s fanovima i povratne informacije ostalih muškaraca i žena bile su izvrsne.

No, što je tako čarobno u ovoj jednostavnoj i pomalo otrcano frazi? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Četiri čarobne reči zapravo opisuju sve što je potrebno da partneru pokažete da vam je stalo. Pokazujete kako ste svesni toga što prolazi, kako ste empatični prema situaciji te da ćete mu biti podrška u svemu što prolazi.

Vođeni iskustvom ove mlade žene, sledeći put kada se situacija s partnerom počinje zahuktavati, zastanite na par sekundi, razmislite i polušajte izgovoriti "Kako ti mogu pomoći?" ili neku sličnu kombinaciju reči koja vam je bliskija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track