DRAGE KOLEGE, TREBA DA VAS JE SRAMOTA: Trudna sam otišla na zakazan pregled, a tamo PROPAST!
Foto: Profimedia

Iskustvo

DRAGE KOLEGE, TREBA DA VAS JE SRAMOTA: Trudna sam otišla na zakazan pregled, a tamo PROPAST!

Žena -

Trudnica je imala zakazan pregled u jednoj državnoj klinici, a ono što joj se tamo izdešavao, navelo je da svoje iskustvo podeli sa svima.

"Klinika za ginekologiju i akušersto? Imam zakazan ekspertski ultrazvuk u toj klinici. Odlazim sat vremena ranije iako živim 100 km od Beograda. Prvo izlazi sestra i otera moju pratnju ispred hodnika (iako bi svakoj trudnici značilo da joj je suprug sa njom i da učestvuje u pregledu). Zatim me prozivaju - umesto u zakazanih 10:30h, sat vremena kasnije.

Ulazim, sestra pita drsko i bezobrazno: "Što si ti došla?!"

Objasnim joj da pijem lekove za srce. Ona i dalje uvređeno nastavlja da se raspravlja kako to ne može! Napokon me pušta da legnem kod doktorke. Doktorka tri puta pipne sondom stomak, uradi ekspertni ultrazvuk za jedan i po minut (pregled koji traje najmanje pola sata i sadrži gledanje ploda od glave do pete)! "Sve što vidim je dobro ali ultrazvuk ne znači ništa", kaže i zakaže mi genetsko savetovalište!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sreća moja što znam nešto iz medicine i što imam u svom gradu odličnog lekara, pa sam znala da se radi o čistoj neljubaznosti i neprofesionalizmu.

Drage kolege, treba da vas je sramota!

Mene nećete videti tamo nikada više u životu. Ako već želite da se ide privatno na ekspertski ultrazvuk, nemojte ni da imate takvu uslugu u svojoj ustanovi ili bar nemojte da se brukate svojim ponašanjem.

Inače, otišla sam u 10h, a završila u 13h. Sa bolovima sedela na drvenoj stolici. Muž je za to vreme bio u hodniku kao i pratnje trudnica koje su čekale sa mnom. A ni jedna od njih nije izašla a da joj je bio urađen pregled koji je bio zakazan.

Bruka i sramota!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(yumama)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track