DŽENTLMEN ILI NASILNIK: Njegovi prsti otkrivaju kako će se ponašati prema vama
Foto: Profimedia

Obratite pažnju

DŽENTLMEN ILI NASILNIK: Njegovi prsti otkrivaju kako će se ponašati prema vama

Žena -
Pri samom pogledu na muške ruke, povedite računa o njegovim prstima jer to može mnogo da vam otkrije

Ako imate veoma pristojnog kolegu ili prijatelja kojem nije problem pridržati vam vrata i uvek vam uskočiti kada vam je potrebna pomoć, nemojte odmah sve pripisati njegovom dobrom vaspitanju, iako i to naravno igra veliku ulogu, jer odgovor se možda krije i u njegovim dlanovima.

Najnovije istraživanje provedeno na kanadskom McGill univerzitetu pokazalo je da se muškarci s dužim domalim prstom i kraćim kažiprstom generalno bolje ponašaju prema ženama.

Razlika u dužinama označava izloženost višem nivou testosterona još u majčinom trbuhu, tvrdi Simon Jang učesnik studije i profesor psihijatrije na spomenutom univerzitetu.

Istraživanje je pratilo društveni život i ponašanje 155 Kanađana (kojima je izmerena i dužina prstiju) u dobi od 18 do 54 godina tokom 20 dana. Svi ispitanici morali su zabeležiti svaku društvenu interakciju u trajanju dužem od 5 minuta, a osobe sa kojima su bili u kontaktu, morale su opisati njihov karakter i ponašanje, na primer jesu li bili ljubazni, svađalački nastrojeni, dominantni...

Muškarci s dužim domalim prstom češće su bili pristojniji, ljubazniji, nasmešeniji, spremniji na kompromise i saosećajni. Prema Jangu ovi muškarci su društveniji i često imaju više dece.

Muškarci s kažiprstom i domalim prstom iste dužine bili su svađalački i kritički raspoloženi prema ženama, koristeći i povišeni glas kao i dobru dozu sarkazma u komunikaciji.

U ovom istraživanju uticaj dužine prstiju imao je značajan uticaj jedino u slučaju ponašanja muškaraca prema ženama. Mere nisu imale nikakvog uticaja u ophođenju muškaraca s drugim muškarcima ili žena prema muškarcima ili drugim ženama.

No, pre nego što se obradujete što vaš dragi ima duži četvrti prst na ruci, pripazite jer to takođe može značiti i povećane šanse nevere, barem to tvrdi jedno drugo istraživanje koje su proveli naučnici s Oxforda.

Navodno i kod muškaraca i žena koji imaju značajnije duže domali prst postoji veća šansa da će zastraniti u vezi ili braku, dok osobe s otprilike jednakom dužinom kažiprsta i domalog preferiraju monogamiju.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track