Evo 10 neuobičajenih načina kako da upotrebite deterdžent osim za pranje suđa!

Saveti za kuhinju

Evo 10 neuobičajenih načina kako da upotrebite deterdžent osim za pranje suđa!

Žena -
Nameravate li očistiti blender evo male tajne za formulu uspeha - ulijte u blender šoljicu tople vode i malo deterdženta za pranje sudova, uključite ga na nekoliko trenutaka na jaču brzinu, isperite i osušite

Tečni deterdžent za suđe najčešće koristimo samo za jednu svrhu, međutim, to sredstvo možemo primenjivati u najrazličitijim situacijama - njime možemo čistiti, terati mrave, praviti mehuriće od sapunice pa čak i podmazivati kvake i vrata...

1. Nameravate li očistiti blender evo male tajne za formulu uspeha - ulijte u blender šoljicu tople vode i malo deterdženta za pranje sudova, uključite ga na nekoliko trenutaka na jaču brzinu, isperite i osušite. Vaš blender će se sjajiti kao nov.

2. Ako ste potrošili sve mehuriće od sapunice, ne treba radi toga kupovati već tečnost za mehuriće možete napraviti sami. U posudicu ulijte pola šoljice tečnog deterdženta za sudove, dve šolje vode i dve kašike šećera i sve dobro izmešajte. Potom uzmite štapić za duvanje balončića i počnite praviti mehuriće od sapunice. Možete se takmičiti sa ukućanima ko će naduvavaju veći balon.

3. Nedostaje li vam leda za putni frižider, evo rešenja - napunite vrećice za zamrzavanje deterdžentom za posuđe, dobro ih obezbedite i zamrznite te ih upotrebite kad god poželite. Naime, deterdžent se ponaša slično kao i materijal koji se nalazi u ulošcima za putni frižider.

4. Ne možete li se u stanu rešiti mrava, isprobajte ovu proverenu metodu - izmešajte jednaku količinu tople vode i deterdženta za sudove i mešavinu stavite na mesta na kojima se mravi obično pojavljuju. Mravi na ta mesta više neće dolaziti.

5. Razmišljate li o nabavi kakvog efikasnog sredstva za uklanjanje masnih mrlja, to nije potrebno ukoliko imate tečni deterdžent za sudove. Nakapajte malo deterdženta na mrlju, istrljajte je i pustite da malo odstoji. Potom isperite tkaninu i operite je na uobičajen način.

6. Osim čaša i pribora za jelo i vaši prozori mogu se savršeno oprati deterdžentom za posuđe koji će im uz malo tople vode dati lepi sjaj. Sve što vam je potrebno za to jest velika kanta tople vode i tek nekoliko kapi deterdženta. Vaši će prozori zablistati!

7. Ako je vaš kućni ljubimac pokupio buve, najbolje je da ga okupate u blagoj sapunici od deterdženta za sudove. Tako ćete uspeti uništiti buve bez korišćenja nekih jačih hemikalija koje bi vašoj životinjici mogle naštetiti.

8. Ukoliko vam se zamastila kosa, a vama je ponestalo šampona za pranje kose, majstori malih kućnih trikova poručuju vam da ne očajavajte već je operite deterdžentom za posuđe budući da je on idealan odstranjivač masnoća. Dakako, kosu zatim treba čim pre dobro isprati pod tušem i pripaziti da deterdžent ne dođe u dodir sa očima.

9. I mrlje od crnog vina možemo efikasno ukloniti koristeći deterdžent za pranje sudova. Pomešajte malo tečnog deterdženta sa nekoliko kapi hidrogen peroksida i ružne tamne mrlje nestaće u tren oka!

10. Verovali ili ne, ali deterdžent za pranje sudova možemo koristiti čak i za podmazivanje škripavih kvaka, prozora, ormarskih i drugih vrata.

(alternativainformacije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track