(FOTO) BLIZNAKINJE PROSLAVILE 100. ROĐENDAN: Svaki jutro su RADILE OVO i doživele DUBOKU STAROST
Foto: Profimedia

Savet za dugovečnost

(FOTO) BLIZNAKINJE PROSLAVILE 100. ROĐENDAN: Svaki jutro su RADILE OVO i doživele DUBOKU STAROST

Žena -

Sa osmehom na licu, u istim crvenim vesticama i s lakom na noktima u vedrim bojama, blizanke iz Velike Britanije isekle su tortu povodom svog 100. rođendana. Dobra volja ove vitalne bake nikad nije napustila. A to je, kažu, i jedan od razloga njihove dugovečnosti.

Irena Kramp i Pilips Džouns rodile su se davne 1916. godine, sa 25 minuta razmaka. Iako nisu identične, vrlo su slične i celog života provele su blizu jedna druge.

Išle su u istu školu, a zajedno su i zaposlile u istoj fabrici.

"Nema neke prevelike tajne. Rad i zdrava ishrana su, verujemo, ključni za naše zdravlje - zaključile su.Sestre kažu da posebne rođendane uvek slave skupa. "Bitno nam je da smo okružene porodicom i prijateljima. Skupa smo slavile 90, ali i 99. rođendan. I sećamo ga se", smeju se blizanke koje su pre pet godina počele živjeti zajedno. Irene više ne može puno hodati, no Phyllis svaki dan ide u šetnju.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Blizanke su imale i stariju sestru Dorothy koja je preminula 2006. u 93-godini. I ona je imala blizanku, ali je beba pri porodu umrla. Obje sestre su udovice, a Filips ima sina Karla koji im pomaže i pazi da im ništa ne nedostaje.

"Supruga i ja ih svaki dan obilazimo. Vrlo su samostalne i zaista im se divim. Međutim, zna tu biti i svađa. Kao da su opet tinejdžerke", smeje se Karl.

Sestre blizanke za jubilarni rođendan nisu želele nikakve poklone, već su tražile da njihovi prijatelji doniraju novac u lokalnu bolnicu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Uvek su mislile na druge i tuđi osmeh im je važan. Njihov moto je - ako ljudi oko vas nisu srećni, nećete biti ni vi" rekla je je njihova prijateljica.

Sestre su, dodaju, tokom života pokušale da odbace negativnost, pesimistične ljude i one koji se stalno žale.

"Život je prekratak da bismo bile namrgođene. Nema nam to mnogo smisla. Započnite dan s dobrim vicem", savetuju simpatične bakice.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track