(FOTO) ČITATELJKA KURIRA: Prvi put sam ofarbala jaja! Da li su za 5?
Foto: Danijela Vujsic

Praznične radosti

(FOTO) ČITATELJKA KURIRA: Prvi put sam ofarbala jaja! Da li su za 5?

Žena -
Prvi put je probala da na ovakav način da ukrasi svoja vaskršnja jaja i veoma je ponosna na svoj trud i rezultat

Domaćice na Veliki petak ili Veliku subotu farbaju jaja i utrkuju se čija će biti lepša, šarenija i drugačija od drugih. U poslednje vreme, sem tradicionalnih načina farbanja jaja, veoma je popularno i dekupaž.

Čitateljka Kurira nam je poslala fotografije svojih farbanih jaja dekupaž tehnikom. Kako je napisala, prvo put je probala da na ovakav način da ukrasi svoja vaskršnja jaja i veoma je ponosna.

"Svesna sam da nisu savršena, da je mnoglo bolje, ali sam veoma ponosna kako mi je ispalo ukrašavanje jaja ove godine. Iduće, budući da imam već iskustva, biće sigurno mnogo bolelje", rekla je čitateljka Kurira.

Podsetimo, za ukrašavanje jaja dekupažom potrebne su ukrasne salvete, belance, obična četkica za bojenje. Jaja prvo skuvajte i ohladite, a onda iskidajte delove salvete koje želite da "nalepite" na jaje. Kao lepak koristite umućena belanca. Prislonite salvetu jajetu, umočite četkicu u belance i oštrim potezima zalepite salvetu na jaje i to samo jednom jer bi se moglo da se desi da se salveta iskida. Ostavite da se osuši, a zatim svako jaje uljem ili margarinom premažite, da dobije sjaj.

Na našoj Fejsbuk stranici PRAVA ŽENA možeta da ostavite u komentare fotografije svojih malih remek-dela koje ste spremili za Vaskrs!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track