(FOTO) FEJSBUK ZABRANIO SLIKU PLUS SAJZ MODELA U BIKINIJU: Razlog će vas iznenaditi!
Foto: PS/Tviter

Dajte neku drugu fotku

(FOTO) FEJSBUK ZABRANIO SLIKU PLUS SAJZ MODELA U BIKINIJU: Razlog će vas iznenaditi!

Žena -

Feministička organizacija iz Australije "Cherchez La Femme" vrlo je nezadovoljna nakon što je Fejsbuk odbio da objavi oglas o događaju koji su kreirali i to zbog fotografije koju su namjeravali koristiti.

Slika prikazuje plus-sajz model Tes Holidej u bikiniju. Društvena mreža objasnila je da fotografija, postavljena kako bi promovisala pozitivnu sliku o telu, odnosno da prikazuje žensko telo na nepoželjan način. Fejsbuk je takođe saopštio da će događaj biti uklonjen i da oglas neće biti odobren.No, dok je slika i dalje vidljiva na stranici, sam se događaj ne promoviše nigde na platformi.

"Oglasi poput ovog nisu dozvoljeni jer se korisnici mogu zbog njih osećati loše", rekao je Fejsbuk tim. Takođe je predloženo da se umesto toga pokuša sa slikom nekoga ko trči ili vozi bicikl.U uslovina korišćenja stoji da se u svrhu kreiranja oglasa ne smiju koristiti slike koje prikazuju previše kože ili dekoltea.Džesemi Glison, jedna od organizatorki događaja o kojem je ovde reč, a koji nosi ime "Feminizam i debljina", kaže kako je besna zbog cele situacije.

"Na drugim mrežama se ne cenzurišu fotografije ženskih tela ako se ne uklapaju u uobičajeno viđenje ženske lepote", rekla je ona.

"Mogla bih shvatiti da su se pokušali obračunati s poremećajima u ishrani, no do neke mere morate prihvatiti da jednostavno postoje žene raznih veličina".

Organizacija je kontaktirala i model Tes Holidej i tražila dopuštenje za korišćenje slike, ali ona se za sada nije javila.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track