(FOTO) KAMPANJA KOJA ĆE VAS NAUČITI DA VOLITE SVOJE TELO: Žene, ne stidite se da pokažete linije
Foto: : PS/Instagram

Motivacija

(FOTO) KAMPANJA KOJA ĆE VAS NAUČITI DA VOLITE SVOJE TELO: Žene, ne stidite se da pokažete linije

Žena -

Dve prijateljice Erika Salazar i Aleks Smit pokrenule su kampanju "Love Your Lines" na Instagramu kako bi motivisale žene da vole svoja tela i prihvate ih onakvima kakva jesu.

Dok su žene danas neprestano pod pritiskom da moraju izgledati večno mlade, lepe i mršave, kampanja "Love Your Lines" ("Voli svoje linije") pokušava žene prisetiti da vole svoja tela. Strije, celulit, viseća koža, - sve su to prirodne pojave na ženskom telu koje se javljaju usled odrastanja i trudnoće.

Ženski bokovi su oduvek bili zaobljeni, trudnoća je uvek ostavljala strije i višak kože na stomaku, a takve promene su bile veličane.

Sve do prošlog i sadašnjeg veka kada se na žene vrši neverovatan pritisak da moraju izgledati zategnuto i mlado, da par nedalja nakon trudnoće trebaju izgledati sveže i mršavo. Takva slika kakva se odašilje i te kako utiče na samopouzdanje žena.

Stoga, gledajući kako društvo nepravedno tretira žene, dve prijateljice Erika i Aleks pokrenule su kampanju. One objavljuju crno-bele portrete pravih žena, pravih tela i prave lepote.

A photo posted by #loveyourlines (@loveyourlines) on Jul 15, 2015 at 10:04am PDT

Uz svaku fotku objavljena je i priča žene čije je telo.

"Sve je počelo iz razgovora dveju prijateljica o prihvatanju vlastitog tela i stvaranju stava o sebi", rekla je Smit.

A photo posted by #loveyourlines (@loveyourlines) on Feb 12, 2015 at 10:49am PST

Čini se kako je ova kampanja bila čekana kao voda u pustinji jer su skupile više od 153.000 pratioca na Instagramu i svakodnevno dobijaju pohvale kako bi sličnih ideja trebalo biti i više da se razbije mit o večnoj mladosti i vitkosti.

(RTL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track