(FOTO) Ne ulažete ni dinar, a imate voće i povrće bez pesticida: Uzgajanje u čašama je apsolutni hit
Foto: Profimedia

Probajte, što da ne

(FOTO) Ne ulažete ni dinar, a imate voće i povrće bez pesticida: Uzgajanje u čašama je apsolutni hit

Žena -

Na ovaj način se hranite zdravo, a istovremeno i štedite

Svako od nas u kući ima višak plastičnih čaša, a takođe svi kupujemo i voće i povrće, piše Stil (http://stil.kurir.rs).Zašto onda to ne bismo iskoristili da malo uštedimo i budemo zdraviji? Reč je o uzgajanju vašeg omiljenog voća i povrća, bez hemikalija i pesticida, a da pritom ne trošite ni dinar!Samo pratite jednostavne korake i uskoro ćete imati svoju malu baštu, koju možete da držite u kuhinji, dnevnoj sobi ili na terasi!Prvo pripremite plastične čaše - odsecite dno, pa ga probušite na nekoliko mesta čačkalicom, tako da ima rupice kao svaka druga saksija i ubacite dno u čitavu čašu.

Zatim pripremite voćku. Da li ste znali da svaka jagoda sadrži oko 200 semenki koje možete da posadite?

Zalijte pomoću fajtalice i odložite. Za 6 nedelja jagode će početi da rastu i cvetaju, i biće potrebno da ih presadite u veću saksiju.

Na ovaj način možete da uzgajate i maline, avokado, limun, paradajz... Većinu voća i povrća.

Sađenje se neznatno razlikuje za neke vrste, a sve detalje pogledajte u videu!Pogledajte još na portalu Stil:Šta će se desiti ako pojedete dve banane dnevno: Drastična razlika u vašem organizmu!Baklava kakvu do sada niste probali: Najlepša slatka pita sa suvim šljivama! (RECEPT)Slavni kuvar otkriva: Ako na meniju nađete ovo, odmah izađite iz restorana!Uništava viruse, gljivice i bakterije: Ovo ulje morate da imate u kući!Zasadite limun u saksiji na ovaj način: Imaćete neograničene zalihe cele godine!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track