(FOTO) NOVA DIJETA KOJA JE ZALUDELA SVET: Ovako je izgubila 57 KG i sad je kopira celi svet
Foto: Printscreen/Instagram

Neverovatna metoda

(FOTO) NOVA DIJETA KOJA JE ZALUDELA SVET: Ovako je izgubila 57 KG i sad je kopira celi svet

Žena -

Najbolji recept za gubitak kilograma jest jesti manje i kvalitetnije i više se kretati.

Barem je tako bilo do sada, ali najnovija saznanja dokazala su da vam u mršavljenju i te kako mogu pomoći i selfiji.

"Slikajte se kako biste dokumentovali svoj napredak. Tako ćete ostati motivisani, a to je najvažnije za svaku uspešnu dijetu", rekli su na Institutu Alikante u Španiji.

Dodaju kako sve više ljudi vodi takozvani foto-dnevnik mršavljenja na društvenim mrežama, a sve je više i mobilnih aplikacija specijalizovanih baš za te svrhe.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

Zahvaljujući jednoj takvoj aplikaciji, pomoću koje je u godini dana izgubila nevjerojatnih 57 kilograma, Džastin Mekejb postala je svetska Instagram senzacija.

"Posle majčine i suprugove smrti hrana mi je bila jedina uteha. U jednom trenutku imala sam 142 kilograma na svoju visinu od 177,5 centimetara", rekla je 31-godišnja Amerikanka.

Porodica i prijatelji preklinjali su je da počne da vežba i da pazi na ishranu jer su bili zabrinuti za njeno zdravlje, ali ona ih je ignorisala. U teretanu je, kaže, prvi put otišla iz čista prkosa.

"Samo sam htela da zaćute i puste me na miru. Prvi selfi snimila sam kako bi im dokazala da sam zaista otišla na trening. Očajnički sam htela da vidim promenu na telu jer sam godinama mrzila vlastiti odraz u ogledalu", objasnila je Džastin.

Danas ima 85,7 kilograma i na društvenim mrežama prati je nešto manje od 95.000 ljudi.

"Osjećam se dobro, a što je najvažnije, pobedila sam depresiju i postala inspiracija drugima. To mi je najveća nagrada", zaključila je.

Foto Printscreen/Instagram
Foto Printscreen/Instagram

jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja