(FOTO) ODLIČNA UČENICA KAŽNJENA ZBOG ODEĆE: Da li vidite gde je problem?
Foto: Facebook

Direktoru se nije svidela

(FOTO) ODLIČNA UČENICA KAŽNJENA ZBOG ODEĆE: Da li vidite gde je problem?

Žena -
Madison Filds iz Mičigana obukla je jednog hladnog jutra, sivi pleteni džemper i crne pantalone te nabacila debeli pleteni šal na sebe.

Ova kombinacija, koja po mnogima nije ništa posebno, izazvala je kontroverze pošto je učenici osmog razreda u školi rečeno da je njena odeća neprimerena za nošenje u blizini muških učenika.

"Mojoj je ćerki nastavnik u osnovnoj školi rekao da celi dan ometa dečake. Moja ćerka, odlična učenica, prozvana je pred celim razredom i rečeno joj je da dečaci zure u nju. Da nisam bila kod kuće, celi bi dan provela u kazni. To je naprosto pogrešno", tvrdi njena majka Bruk.

S druge strane, direktor škole Dejvid Turner, napisao je da Bruk Fields nije tačna i da je učenici bilo dopušteno da se vrati na nastavu nakon rasprave o njenoj odeći. Dodao je da se nastavnik obratio Madison nasamo i poslao je da proveri sa školskom administracijom krši li njena odevna kombinacija pravila odevanja te škole.

"Problem je nastao zbog njenih pantalona, koje su izdaleka ličile na helanke. Bruk tvrdi da je njena ćerka nosila pantalone, a direktor ističe da je osoblje škole nedavno razgovaralo sa učenicima i pojasnilo im da mogu nositi helanke, ali samo uz odeću koja ih prekriva do polovine bedara. Dodao je da su već razgovarali s Madison o njenoj odeći te da je njena odeća mogla da ometa dečake u razredu.

"Smatram ćerku odgovornom za njene postupke, kao što druge smatram odgovornima za njihove. Moja namera nije bila da napadnem školu Maršal, jer sam ponosna majka njihove učenice. Videla sam da je mojoj ćerki učinjena ogromna nepravda, a to nije prvi put da joj je upućen takav komentar. Naučila sam je da se bori s nedaćama i da sledi pravila. Ako ih je prekršila, zaslužuje kaznu", napisala je njena majka nakon svega.

Family and friends, those who agree and don't agree with my actions. I am by no means a helicopter parent and if you...

Posted by Brooke Fields on четвртак 11. фебруар 2016.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja