(FOTO) SIGURNO ĆETE POGREŠITI: Da li možete da pogodite koja od njih dve je MAJKA?
Foto: Tviter Printscreen

jednojajčane bliznakinje

(FOTO) SIGURNO ĆETE POGREŠITI: Da li možete da pogodite koja od njih dve je MAJKA?

Žena -

Nabacivanje kilograma tokom trudnoće, besane noći i stalna briga o deci, samo su neki od faktora zbog kojih žene kažu da majčinstvo dodaje neku godinu više njihovom licu i figuri, ali da li je baš tako?

Prema podacima najnovije ankete u kojoj je učestvovalo oko 7.500 žena, majke skoro da nemaju ni vremena, a ni novca za ulepšavanje.

Prema izveštaju koji je objavio childcare.co.uk, portal za roditelje i brigu o deci, žene bez potomstva imaju skoro duplo više vremena za sebe u poređenju sa majkama.

Trećina žena koje nemaju decu kažu da troše skoro dva sata dnevno na ulepšavanje, a to polazi za rukom samo 17 odsto majki, koje imaju mnogo manje novca na raspolaganju za kozmetiku. Kad je reč o modi, žene koje nisu rađale su čak devet puta više u prilici da potroše oko 100 evra mesečno na garderobu.

Sa druge strane, žene koje se nisu ostvarile u ulozi majke rade mnogo više od koleginica koje imaju decu - što znatno utiče na njihov izgled. Ali da li je to zaista presudan faktor, šta mislite?

U jedinstvenom eksperimentu bliznakinje od kojih jedna ima decu, a druga ne, analizirale su svoje različite stilove života. Da li možete da pogodite koja od njih dve je majka?

Šina Dževons (na slici levo) ima 31 godinu i radi u korisničkom servisu. Nema dečka i živi u Gravesendu sa svojom sestrom bliznakinjom Suzan.

"Iako mi prijatelji govore da mogu da prođem kao 28-godišnjakinja, ipak izgledam starije od sestre Suzan. Radila sam po smenama od svoje 16, uporedo partijajući sve do ranih dvadesetih, što ne može da se kaže za moju osetljiviju sestru koja se skrasila još sa 17, a kasnije postala supruga i majka", priča Šina i ističe kako je krupnija od sestre.

Do pre tri godine jako loše se hranila, bila u nezdravoj vezi i jednostavno nije vodila previše računa o svom izgledu.

Kad je raskinula s dečkom, Šina se preselila kod Suzan. Planirala je da ode kod mame, ali joj to nije odgovaralo zbog posla, a i Suzaninom mužu to nije smetalo. Otkad se uselila prihvatila je sestrine zdrave navike u ishrani, sa kojima je ubrzo došao i manji konfekcijski broj.

"Suzan je uvek bila popularnija u društvu, a ja tiha i povučena. Sad smo neverovatno bliske. Kad je odlučila da zasnuje porodicu, iskreno mogu da kažem da se nijednog trenutka nisam osetila zapostavljenom ili ne daj bože zavidnom. Volim Amber i Aleksa kao da su moja deca. Suzan može da bude uzor drugim majkama. Još dok su joj deca bile bebe, uspevala je da vodi računa o svom izgledu i uvek je bila zgodnija od mene", kaže Šina i dodaje kako bi i ona volela da ima decu.

Suzan Juing (na slici desno) je geodet po struci, sa suprugom Tomom (32) ima ćerkicu Amber (9) i sina Aleksa (4).

"Za izgled nisam sigurna, ali svakako se osećam starije od Šine. Osećam se konstantno iscrpljeno, dok ona vodi mnogo opušteniji život, jer brine samo o sebi. Ponekad uhvatim sebe kako i za njom sređujem, kao da mi je treće dete, jer živi s nama već tri godine! Znam da zvuči grozno, ali kad nas ljudi vide zajedno sa decom, mnogi misle da je Šina majka jer ima više kilograma od mene. Ali njoj to ne smeta, čak joj laska što moja deca liče dosta na nju", kaže Suzan.

I sama je mučila muku sa kilogramima, ali se to promenilo nakon što je upoznala sadašnjeg supruga. Nema vremena za teretanu, ali se trudi da vežba kod kuće.

Brine o svojoj koži i kaže da koristi dosta krema i losiona. Vrlo je pažljiva kad je ishrana u pitanju, ne puši, a pije samo u retkim prilikama. Voli da se sunča, ali samo na plaži, solarijume izbegava.

"Ponekad pogledam Šinu i pomislim kako bi bilo dobro bez dece nekoliko dana. Ona je društvenija i ima mnogo više prijatelja. Konstatna briga me izjeda, razmišljanje o tome gde su i šta rade. Ali ne bih menjala svoj život ni za šta na svetu, a ako to znači neku boru više, onda sam srećna", zaključuje Suzan.

(noizz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track