(FOTO) TONI (27) ŽIVI KAO U PAKLU: Pogledajte, dobila sam rak kože zbog solarijuma!
Foto: Pt Fb

Borba za svaki trenutak života

(FOTO) TONI (27) ŽIVI KAO U PAKLU: Pogledajte, dobila sam rak kože zbog solarijuma!

Žena -
Imala sam svoj solarijum kod kuće, kao i mnoge moje prijateljice. Svi su to radili. Tada nisam razmišljala o budućnosti

Toni Vilobi (27) je dobila kancer kože nakon sunčanja u solarijumu. Ona je kao tinejdžerka koristila solarijum pet puta nedeljn.

"Imala sam svoj solarijum kod kuće, kao i mnoge moje prijateljice. Svi su to radili. Tada nisam razmišljala o budućnosti niti o raku kože”, priča ova hrabra medicinska sestra iz Alabame.

Rak kože dijagnostikovan joj je kada je imala 21 godinu. Od tada joj se vraćao šest puta. Stalno je kod lekara, a skoro svaki put kada ode, nađu joj nov tumor.

Ona je fotografisala sebe u stanju kada joj tumor napada kožu i tu fotografiju okačila na svoj Fejsbuk. Zbog toga je postala Internet heroina.

"Nosite kremu za zaštitu od sunca i koristite preparate za samopotamnjivanje. Imate samo jednu kožu, i morate da brinete o njoj. Naučite iz grešaka drugih ljud. Ne dozvolite da vas preplanuo ten spreči da vidite kako vam deca odrastaju. To mi je sada najveći strah", rekla je ona.

Toni se leči posebnim kremama, a lekari joj tumore otklanjaju i tečnim azotom. Zbog toga, ova mama jednog dečaka, ima duboke ožiljke po licu.

"Proverite svaku tačku koja vam deluje čudno ili povremeno krvari. Što ga pre nađete, to je veća verovatnoća da neće ostaviti grozan ožiljak i da neće metastazirati. Melanom ubija, ali ne-melanom ostavlja grozne posledice (i može da ubije)”, upozorava ona.

(Superžena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track