(FOTO) ZGADIĆE VAM SE ŽIVOT: Žene poludele za novim bizarnim trendom čišćenja lica!
Foto: Profimedia

ŠTA DERMATOLOZI KAŽU?

(FOTO) ZGADIĆE VAM SE ŽIVOT: Žene poludele za novim bizarnim trendom čišćenja lica!

Žena -

Žene su za lepotu spremne na mnogo štošta. Prvo smo se iščuđavali kada je tretman nanošenja sperme na lice zaživeo, a sada je krenulo nešto možda još i gore.

Da bi imale zdravu i sjajnu kožu, počele su da koriste mokraću.

Da, dobro ste pročitali, nanošenje urina na lice je novi hit u svetu. Ovaj tretman je poznat kao urinoterapija i obično se radi kod kuće jer podrazumeva korišćenje sopstvene mokraće.

Neke žene se zaklinju u ovaj metod, tvrdeći da im mokraća čisti i podmlađuje kožu lica. Čišćenje kože urinom navodno pomaže kod psorijaze, ekcema i akni, a one koje su probale ovaj tretman kažu da je najbolje koristiti jutarnju mokraću jer je ona najduže bila u telu.

foto Profimedia
foto Profimedia

Iako je urinoterapija trenutno hit, zapravo su je žene i ranije praktikovale, ali o tome nisu govorile. Prema nekim podacima, navodno su žene u drevnom Egiptu i Grčkoj takođe na ovaj način negovale kožu.

Navodno su urea i mokraćna kiselina "zaslužne" za piling kože, ali iako žene tvrde da im ovaj tretman pomaže, dermatolozi baš i nisu ubeđeni u to.

"Mokraća se uglavnom sastoji od vode, ima veoma malo uree. Obično sadrži manje od pet odsto uree, a proizvodi za negu kože na bazi uree sadrže barem deset odsto ili više", kaže dermatolog dr Sejal Ša.

Dermatolog dr Nil Šulc smatra da su prirodni proizvodi poput čaja ili jabukovog sirćeta, ulja čajevca, bolje rešenje od urinoterapije.

foto Profimedia
foto Profimedia

(mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track