(FOTO) ZLATNI TANJIRI ZA DONALDA TRAMPA: Ovde će novi američki predsednik ručati sa porodicom
Foto: Tanjug/AP

Luksuz

(FOTO) ZLATNI TANJIRI ZA DONALDA TRAMPA: Ovde će novi američki predsednik ručati sa porodicom

Žena -

Donald Tramp je tačno u podne po američkom vremenu inaugurisan i postao je 45. predsednik SAD, a njegova supruga Melanija zablistala je pored njega.

Nakon inauguracije, Donald je obećao je novu stranicu u američkoj istoriji. Donald Tramp položio je zakletvu i postao 45. predsednik SAD:

"Zaklinjem se da ću obavljati dužnost predsednika SAD i dati sve svoje mogućnosti da branim Ustav SAD. Tako mi Bog pomogao!"

Nakon inaugaracije, novoizabrani američki predsenik će sa članovima kongresa ručati u svečanoj sali Kapitol Hilu. Stručni tim se pobrinuo da sve izgleda savršeno. Novi predsednik SAD večeraće sa porodicom iz skupocenih tanjira koji su krašeni pozlaćenim detaljima.

Predsednički sto je ukrašen najfinijim cvećem - ružama raznih boja, a jelovnik za ručak na Trampovoj inauguraciji izazvao je ogromne reakcije - od vina do izbora povrća!

Neće se služiti Trampova vina na svečanom ručku za predsedničku inauguraciju danas u Vašingtonu, ali je izbor jela i pića koji je objavljen na inauguracionom jelovniku izazvao burne reakcije u Americi

Ručak koji se tradicionalno priređuje obično ima neku ideju vodilju kao inspiraciju - tako je 2009. godine na Obaminom ručku jelovnik bio posvećen Abrahamu Linkolnu koji je "voleo divljač, plodove mora i dobri, stari američki kolač s jabukama". Zato je na Barakovom ručku poslužen riblji paprikaš, meso fazana, pačetina, kao i starinski kolač s jabukama i cimetom.

Veče je rezervisano za inauguracione balove. Zvanične balove organizuje Odbor za inauguraciju i može im se prisustvovati samo uz poziv. Biće tri takva bala i prisustvovaće im Tramp, Pens i njihove porodice.

Pored zvaničnih postoje i nezvanični inauguracioni balovi koje organizuju razlitiče organizacije i koji su mnogo otvoreniji, ali njima ne prisustvuje novi stanovnik Bele kuće.

Bonus video:

Pogledajte kako su se upoznali Donald i Melanija Tramp

(FOTO) NAJUTICAJNIJE ŽENE SVETA DIKTIRAJU MODU: Dame na inauguraciji zablistale u svetlim tonovima!

(FOTO) ONE SU VLADALE IZ SENKE: Ove prve dame Amerike svet nikad neće zaboraviti!

(VIDEO) TRAMP UŠAO U BELU KUĆU: Melanija donela poklon za Mišel!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track