Gala revija Roksande Ilinčić u Belom dvoru
Foto: Stefan Jokić

Nakon 13 godina Roksanda Ilinčić prikazala kolekciju u Srbiji

Gala revija Roksande Ilinčić u Belom dvoru

Žena -

Srpska kreatorka čije modele nose Mišel Obama i Kejt Midlton dokazala zašto je jedna od najboljih u svetu

1 / 7 Foto: Stefan Jokić

Na sreću istinskih ljubitelja mode, a u organizaciji modnog studija „Klik“, koji slavi 25 godina rada, i Fonda Njenog veličanstva princeze Katarine, u Belom dvoru održana je revija svetski priznate dizajnerke Roksande Ilinčić, na kojoj je prikazana kolekciju za jesen/zimu 2016/17. sa poslednjeg fešn vika u Londonu.Prošlo je tačno 13 godina otkad je Roksanda održala poslednju beogradsku reviju na 14. beogradskom fešn viku.

Od tada svi koji je vole pažljivo su pratili svaki njen korak, kao i uspehe koje niže na britanskoj i internacionalnoj modnoj sceni. A ako se pitate ko sve nosi odeću s njenim potpisom, odgovor na ovo pitanje je malo duži, a Kejt Midlton, Mišel Obama, Kejt Blančet i Ledi Gaga samo su neke od njih. Ipak, Roksanda insistira da oblači jake i snažne žene, a ne isključivo poznate ličnosti.

Inspirisana filmskim klasikom „Noćni portir“, kao i radom legendarne fotografkinje Debore lu Turbevil, koja je stereotipna modna snimanja pretvorila u avangardnu umetnost, dizajnerka je kreirala sofisticirane, pomalo darkersko-romantične siluete u boji burgundijskog vina, šljive, tirkiza i karamele, kao i atraktivne aksesoare, tašne i cipele...Svila, krzno i antilop koža pretvoreni su u raskošne toalete, koje nas vraćaju u četrdesete i pedesete godine prošlog veka, a za sofisticirani i nepretenciozni glamur Roksandinih modela kritičari s pravom kažu da je osvežavajuć i neprolazan.

Program ove dobrotvorne večeri upotpunio je nastup britanskog sastava Vose čember hor, koji je zvanični prateći sastav Rolingstonsa, kao i nastup dečjeg hora Čarolija, u kojem je nekoliko devojčica nosilo modele Roksandine kolekcije Blossom za decu.

Događaju su prisustvovale mnoge poznate ličnosti kulturnog i javnog života, među kojima i Mirjana Bobić Mojsilović, Mira Adanja Polak, Ivica Dačić, Tamara Vučić, Ašok Murti i mnogi drugi.

Ovaj jedinstveni modni događaj humanitarnog karaktera organizovan je uz podršku Skupštine grada Beograda, a celokupan prihod od događaja otišao je u prilog odeljenja palijativne nege za decu obolelu od raka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja