GENIJALNO OSLOBAĐANJE KILOGRAMA: Saveti za mršavljenje najinteligentnije žene na svetu
Foto: Youtube Printscreen

Pametno, zar ne?

GENIJALNO OSLOBAĐANJE KILOGRAMA: Saveti za mršavljenje najinteligentnije žene na svetu

Žena -

Amerikanka Merilin vos Savant upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najvišim koeficijentom inteligencije na svetu i već tri decenije piše kolumnu u magazinu "Parade".

Poslednja koju je napisala nije se ticala logičkih zagonetki ni matematičke problematike, kojima se inače bavi, nego je ponudila rešenje za problem koji muči mnoge žene - kako održati vitku liniju.

Ovo su njeni saveti:

2. Izbacite međuobroke

Umesto voća i sokova u međuobrocima, kojima Merilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savetuje šoljicu čaja. Potpuno kontradiktorno gotovo svim preporukama, ona dan završava uživajući u večeri kakvu poželi, jer veruje da je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

4. Nikada nemojte "čistiti" tanjir

"Prejedanje je najgora vrsta bacanja ukusne hrane", tvrdi najinteligentnija žena na svetu. Koliko god da je vaš obrok ukusan, jedan deo ostavite za sledeći obrok.

6. Cenite hranu i uživajte u svakom zalogaju

Ako volite da jedete, onda se s ljubavlju odnosite prema svakom zalogaju. Svaki komadić žvaćite što duže možete i polako oslobađajte aromu u ustima. Tako ćete sebe poštedeti nadimanja i grčenja crva.

8. Ne potcenjujte kalorije

Merilin smatra da doručak i ručak ne treba da imaju više od po 250 kcal. Za večeru ne broji kalorije.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track