IMAJU SVOJE TRIKOVE: Zbog ovih 7 stvari su FRANCUSKINJE prelepe, čak i kada OSTARE!
Foto: Profimedia

Lepota

IMAJU SVOJE TRIKOVE: Zbog ovih 7 stvari su FRANCUSKINJE prelepe, čak i kada OSTARE!

Žena -

Lekar iz Pariza Mišel Sajms napisao je knjigu "Živi bolje i duže" u kojoj otkriva tajne prelepog izgleda Francuskinja u svakom životnom dobu.

Ovaj lekar otkrio je nekoliko trikova koje možete vi upotrebiti, a da budete besprekornog izgleda baš kao dame iz Pariza.

Ovo je 7 najvažnijih:

1. Jedu mnogo belog luka, ali polako

Francuska prehrana je poznata u svetu po svojoj fleksibilnosti i dubini ukusa. Poznavatelji znaju i da obiluje belim lukom i predstavlja odličan izvor antioksidanata koji štite stanice od slobodnih radikala i tako usporavaju starenje. Beli luk nazivaju i prirodnim antibiotikom koji smanjuje upalne procese u telu, a preventivno deluje na bolesti srca i krvnih sudova. Pored toga, Francuskinje jedu polako i sa užitkom, zbog čega konzumiraju manje hrane i lakše je vare.

Profimedia
Profimedia

2. Redovno čiste svoj frižider

Imunitet tela slabi što smo stariji. Upravo zato treba ga zaštiti od različitih virusa i bakterija. Frižider je odlično mesto za njihovo razmnožavanje, a posebno plesni, salmonele i E.coli. Francuskinje su svesne opasnosti koje vrebaju iz neurednog frižidera, pa ga čiste barem dva puta mesečno. Umjesto hemijskih deterdženata koriste sunđer potpoljen u sirće kojim očiste police, a zatim ih prebrišu čistom pamučnom krpom.

3. Kupuju kvalitetne sunčane naočare

Francuskinje znaju da kvalitetne sunčane naočale smanjuju mogućnost od dobijanja nekih očnih bolesti, pa im nije žao da potroše dinar više za dobar model. Obično biraju široke i velike modele do obrva za maksimalnu zaštitu oka koji sprečavaju čkiljenje, a samim tim i preuranjeni nastanak bora. Uz to biraju modele sa UV zaštitom.

AP
AP

4. Vode brigu o svom dekolteu

Mnoge dame predano neguju kožu lica i vrata, ali ih nekog nepoznatog razloga zaboravljaju na dekolte. Francuskinje su svesne da koža na ovom delu tela postaje tanka i naborana bez odgovarajuće zaštite. Zato je redovno hrane specijalnim kremama, ne zaboravljaju na piling, a dodatnu pažnju posvećuju joj u toplijim mesecima godine kada je izložena meteorološkim prilikama.

5. Vežbaju u vodi

Francuskinje obožavaju vežbanje u vodi. Aerobik u vodi je najbolji način vežbanja jer omogućava veće napore, a smanjuje silu pritiska u zglobovima i kičmi. Uz to voda masira celo telo i tako ga opušta.

6. Spavaju na kvalitetnim jastucima

Da bi ostali zdravi što je duže moguće, važno je osigurati kvalitetan odmor za mišiće i tetive, a pogotovo u predelu vrata. Upravo zato važno je spavati na anatomskom i čvrstom jastuku koji će vam podariti potporu koja vam treba i sprečiti bolove u ovom delu tela.

Profimedia
Profimedia

7. Piju kao somelijeri

Mnogi ljudi piju alkoholna pića u društvenim situacijama, ali i kako bi se opustili nakon stresne svakodnevnice. Ovaj tip ispijanja pića vrlo brzo može prerasti u naviku koja može oštetiti srce, isušiti kosu i kožu te skratiti životni vek. Francuskinje s druge strane uživaju u ispijanju vina poput somelijera. One ulivaju manje količine vina u prekrasne čaše, uzimaju male gutljaje i drže ih u ustima što je duže moguće što unapređuje ukus i iskustvo pijenja.

zadovoljna.dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track