IZGLEDAJTE MLAĐE: Trikovi za negu koji sa vašeg lica brišu i do 5 godina
Foto: Profimedia

Saveti

IZGLEDAJTE MLAĐE: Trikovi za negu koji sa vašeg lica brišu i do 5 godina

Žena -

Mnogi bi želeli da zaustave starenje ili bar sa lica obrišu tragove koje godine ostavljaju.

Predstavljamo vam par trikova kojei brišu i do pet godina sa vašeg lica.

Suva koža

Uveče operite lice preparatom koji sadrži ceramide; oni će potaknuti stvaranje prirodnih zaštitnih ulja. Potražite i kreme koje sadrže ceramide, glicerin ili hijaluronsku kiselinu. Koristite kremu dva puta na dan. Kad se tuširate, osvežite celo telo uljem od grožđa. Učinite to pod tušem, dok je koža još mokra. Utrljajte ga žlicom na lice i telo. Ovo ulje ima antioksidanse koji pomažu smanjiti tanke linije i bore na suvoj koži.

Mešana koža

Ujutro isperite lice samo toplom vodom. Uveče odaberite za pranje preparat s gliceridom, jer će očistiti i hidratizirati kožu, a neće je dodatno mastiti. Uvedite rutinu: podloga neka bude nekoliko kapi suncokretovog ulja koju ćete stavljati dva puta na dan, jednom uveče i jednom tokom dana. Suncokretovo ulje ne začepljuje pore i omogućuje da masniji delovi kože dišu. Potom suve delove lica namažite kremom s gliceridom dva puta na dan.

Foto: Shuterstock
Foto: Shuterstock

Masna koža

Ujutro masnu kožu operite toplom vodom, bez sapuna ili preparatom za čišćenje. Uveče koristite blagi gel za čišćenje na bazi vode i hidratantnu kremu čija je tekstura tekuća, ne gusta. Izbegavajte tvrdi piling. Hidratantnu kremu nanosite samo za noć. Jednom dnevno napravite masku od tri smrvljena aspirina sa kašičisom jogurta i meda. Med i jogurt hidratiziraju, a aspirin može smiriti masnu kožu, crvenilo, akne i upalu.

Hidratizirajte kožu iznutra: Pijte vodu i kuvajte domaće

Započinjanje dana čašom vode važan je deo rutine protiv starenja. Voda pomaže telu da funkcioniše optimalno, a pomaže i u gubljenju kilograma. Pijte dovoljno i tokom dana. A ono što ćete jesti neka bude iz pijace ili bašte, a ne industrijski prerađena hrana koja je bogata šećerima i masnoćama. Pročistite organizam zdravim namirnicama poput kelja, borovnica i lososa.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

So zamenite lukom ili kurkumom

Previše soli u ishrani može dovesti do visokog krvnog pritiska, problema u radu bubrega i rizika za razvoj bolesti srca i srčani udar. Zamenite so začinima poput luka i kurkume ili začinskim travama poput majčine dušice, timijana ili bosiljka. Možete čak dodati limuna umesto soli da bi se dobio kiselkasti ukus.

Lagano vežbanje je sasvim dovoljno

Vežbanje je važno da bi srce dobro radilo, krvotok se ubrzao, a mišići se aktivirali. To usporava starenje i sprečava bolesti srca i krvnih žila. Ali ne morate biti u teretani satima da biste usporili starenje. Lagano vjžbajte, idite u duže šetnje, na lagano trčanje ili brzo hodanje, i osetićete da vam je telo jače. I dok vežbate napolju, zaštitite se kremom i sunčanim naočarima, jer koža i oči su osetljivi na UV zrake.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track