JA SAM ONA S KOJOM TE DEČKO VARA I NISAM ONO ŠTO MISLIŠ: Ne odgovaram stereotipu DRUGE ŽENE!
Foto: Shutterstock

Ispovest

JA SAM ONA S KOJOM TE DEČKO VARA I NISAM ONO ŠTO MISLIŠ: Ne odgovaram stereotipu DRUGE ŽENE!

Žena -

Šta znači biti druga žena i kakva je ona zaista, u svojoj ispovesti otkrila je čitateljka jednog portala. Ističe da nije ono što drugi misle, ali i da je iznenađujuće koliko dobrih muškaraca vara svoje partnerke.

U svom pismu obraća se svim "prvim" ženama:

"Sad je 23:03 i upravo šaljem poruke tvom dečku. Dobro, ne nužno tvom, osobo koja ovo čita, ali nekome poput tebe. Devojci koja nema pojma da dečko kojeg voli mi upravo objašnjava što mi sve želi raditi, šalje svoje fotografije i smajliće. Ja sam druga žena.

Nisam kurva, iako bi me ti rado tako zvala. Čak nisam ni kučka - zapravo sam prilično draga osoba. Imam porodicu i prijatelje koji me vole, i ne odgovaram stereotipu druge žene. Znate na koji mislim - sve savršene fotografije na Instagramu, zanosne duge kose i svih pravih oblina na pravim mestima. Verujte mi kad vam kažem da to nisam ja. Nisam ništa posebno. Nisam ni lepša ni smešnija od vas, ili bolja u krevetu od vas. Nisam drolja - seks za jednu noć nije moj tip zabave i ne izlazim s ciljem dovođenja nekog doma. Nisam sponzoruša. Zapravo sam jako obična.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ali ipak, zadnjih pet veza koje sam imala, i tu termin veza koristim jako često, su bile sa zauzetim muškarcima. Imam prijateljice koje nikad ne bi bile kao ja. Čim čuju da je frajer zauzet, odmah je nedodirljiv, čak ni ne razmišljaju o ideji što bi moglo biti. Ne znam zašto sam ja drugačija. Ne znam zašto me privlače zauzeti muškarci, poput moljca (preljubničkom) plamenu. Bliski, muški, prijatelj misli da je to zato jer imam "problema s vezivanjem". Njegova teorija je da ako je frajer nedostupan, da mi je odmah privlačniji jer sam svesna da ta veza nema budućnosti. Psiholog kod kojeg sam išla neko vreme je bio uveren da je sve to posledica duboke nesigurnosti i potrebe da se potvrdi moja vrednost, bla, bla bla...Razumijem o čemu je pričala, ego mi raste kad dobri muškarci sa mnom varaju svoje devojke. To mora značiti da sam jako lepa mršava, stidljival. Iskreno, mislim da su svi ti romantični filmovi, koje sam pogledala i knjige koje sam pročitala izopačili moj um i da sam postala zavisnik o ideju velike romanse koja da bi došla do srećnog završetka mora preći milion prerpeka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Maštam da sam tip žene kao Mia iz filma Zapravo ljubav - nije da pokušavam nekoga zavesti. Ja sam Dženifer Lopez iz Venčanja iz vedra neba ili Meredit iz "Uvoda u anatomiju", kada je Derek još bio oženjen a ne mrtav. Ja sam ta s kojom mu je suđeno da provede večnost, ja sam ta s kojom završava. Samo što se to nikad nije dogodilo.

Ne prestajem se čuditi koliko su muškarci zapravo voljni varati. Nisu tu u pitanju "igrači", to nisu momci iz one serije Jersey Shore, koji bi spavali sa svime što hoda - to su obični svakodnevni momci vole svoje devojke, ali iz nekog razloga, trebaju samo najmanji poticaj da uđu u svet nevere.

Možda jednostavno ljudima nije suđena monogamija. Barem, to je ono što je Emon, pilot kojeg sam upoznala u hostelu u Južnoj Americi, rekao svojoj devojci kad ju je zvao da ju pita ima li što protiv da nas dvoje spavamo zajedno? Naravno da mu nije dopustila. Ali to ne znači da se to nije dogodilo. Želim razjasniti nešto - nije da sedim ovde i zlobno smišljam kako da uništim tvoju vezu - jednostavno mi se čini da mi nedostaje deo koji bi se saosećao sa tobom.

Nije da sam hladna osoba, doniram za različite humanitarne akcije, plačem kad gledam na televiziji emisije o porodicama koje su pronašle nekoga nakon dugo godina i ne mogu da gledam životinje kako trpe bolove.Ali ti? Ti za mene nisi stvarna. Nikad te nisam upoznala. Nismo dobre. I to mi nekako dopušta da radim ovakve stvari.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dopušta mi da budem druga žena bez krivice, s puno frustracije jer ga ne mogu viđati više, jer nije slobodan večeras jer dolaze tvoji roditelji ili izvodi tebe za tvoj rođendan. Možda bi bilo drugačije da sam ja ta koju se vara, ali budući da nisam, možda jednostavno ne mogu shvatiti bol koju žena proživi kad otkrije prevaru. Ponekad mislim da sam prokleta - varala sam svog prvog ozbiljnog dečka, i ponekad mi padne na pamet da mi se karma sigurno dobro smeje stavljajući mi večito na put zauzete muškarce.

Bez obzira na natprirodna s...., realnost je da je u početku uzbudljivo i laskavo biti druga žena, ali spoznaja da ću uvek biti na drugom mestu je bolna i s vremenom sjaj izbledi. Tada je vreme za nekog novog, fantastičnog i zauzetog čoveka i krug se nastavlja. Naravno, dok ne pronađem svoj srećni kraj."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track