KAD ŽIVOT POBEDI: Ova beba je preživela abortus!
Foto: Thinkstock

Zauvek promenjen svet

KAD ŽIVOT POBEDI: Ova beba je preživela abortus!

Žena -
Htela je da abortira, ali trenutak kada je Viki Harper po prvi put ugledala svog sina Džeka rekla je: "Ne bi ga menjala za ceo svet."

Kada je Viki Harper ljuljala svog tek rođenog sina Džeka, znala je da je to beba koju je uništila.

Viki (24) je otkrila da nosi treće dete, te je odlučila da abortira. Ali beba je čudesno preživela proceduru, a Vikin svet se zauvek promenio.

Viki, majka dvogodišnjeg Rosa i petogodišnje Lejle, zaboravila je da popije pilulu u prošlog juna.

Ona se već borila da sastavi kraj sa krajem, a bila je sigurna da neće izdržati sa troje dece ispod pet godina."To nije bila laka odluka. Svoju decu volim najviše na svetu, ali nisam imala snage za još jedno", rekla je Viki, koja šivi na severu Škotske.

Iako je njen partner Kinan Mekivor (19), stolar, obećao da će je podržati šta god da odluči, prelomila je u glavi i rekla doktoru da želi da abortira.

Viki se odlučila za hirurški prekid trudnoće, koji uključuje da se beba ukloni uz pomoć vakuma, što podrazumeva uzimanje velikog broja tableta.

"Kinan je došao samnom i držao me za ruku. Malo sam plakala pre nego što je anestezija delovala, ali znali smo da je to najbolje", rekla je.

Napuštajući bolnicu tog dana shvatila je da je nešto pogrešno.

"Umorna sam i imam vrtoglavicu, imala sam dve trudnoće ranije znam kako to izgleda", rekla je Viki.

Kada je odradila test kod kuće videla je da je pozitivan, istog trenutka je okrenula svog doktora. Doktor je rekao Viki da su verovatno neki trudnički hormoni ostali u telu, ali nakon 15 pozitivnih testova morala je da ode ponovo na skeniranje, a rekli su joj da je paranoična.

"Kada nisam dobila menstruaciju dva meseca, znala sam da je beba još uvek tu", rekla je. Devet nedelja nakon abortusa, konačno su pristali da je skeniraju, koji je pokazao da je još uvek trudna.

Ponudili su joj ponovni abortus iako se nalazila u 16. nedelji trudnoće, ali taj zahvat je veoma rizičan posle 12. nedelje i može da prouzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme. Nakon svih problema, rešila je da rodi bebu.Ranije ovog meseca rodio se Džek, zdrav i prelep.

Kada ga je ugledala nije žalila za svojom odlukom ni jednog trenutka. "On je poseban i uvek će znati koliko ga volim", rekla je Viki, uz obećanje da će mu sve ispričati onog trenutka kada bude dovoljno odrastao da razume.

"Sve što mogu da kažem je da je preživeo i da ga volim više nego što sam ikada misli da je moguće voleti", zaključila je Viki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track