KADA MUŠKARCI KAŽU VOLIM TE? Jači pol priznao šta smatraju pravim trenutkom
Foto: Thinkstock

Da li je i vaš partner takav?

KADA MUŠKARCI KAŽU VOLIM TE? Jači pol priznao šta smatraju pravim trenutkom

Žena -
Znate li kada je pravi trenutak izgovoriti: Volim te? Iako većina osoba oseća ovu snažnu emociju, mnogi se stide reći je prvi u vezi

Internet stranica i servis za upoznavanje ljubavnih partnera "Match" sprovela je studiju nad 2.000 muškaraca i žena u Velikoj Britaniji. Glavni im je cilj bio otkriti ljubavne navike parova, a posebno istražiti pravo vreme za preduzimanje nekih ključnih koraka u vezi koje svi prolaze.

"Upoznavanje s prijateljima događa se pet meseci od početka veze", kaže britanska studija.Većina ispitanika priznala je da čekaju pet mjeseci pre nego što drugoj strani kažu "Volim te" po prvi put. To je otprilike isti vremenski period nakon kojih su spremni objaviti svetu kako su u srećnoj vezi, kada ih upoznaju sa svojim najbližim prijateljima. Iako čekaju na izjavljivanje nežnih osećaja, ista studija je pokazala da se trećina ispitanika u prvi seksualni odnos upušta dve nedelje nakon upoznavanja, dok se prvo držanje ruke u 34 posto slučajeva dogodi tek nakon prvog seksa. Istraživanje "Matcha" otkrilo je da se većina parova veri nakon dve godine veze, venčava nakon tri godine, a roditelji postaju nakon četiri godina zajedničke ljubavi.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track