KADA VAM SE ON NIMALO NE SVIĐA: Postoji 8 načina da PRISTOJNO odbijete muškarca!
Foto: Profimedia

Trikovi

KADA VAM SE ON NIMALO NE SVIĐA: Postoji 8 načina da PRISTOJNO odbijete muškarca!

Žena -

Pre ili kasnije, u životu se dogodi da nekoga morate odbiti, a veoma je neprijatno kada muškarcu koji vam se nabacuje morate reći “Ne“, a ne želite da ga povredite.

Pokušajte smanjiti napetost pridržavajući se sledećih saveta:

1. Recite istinu

Možda vam se čini da će neka laž zvučati nežnije nego istina, ali tako nećete olakšati ni njemu ni sebi. Štaviše, mogli biste izazvati nove nesporazume. Stoga budite iskreni i nemojte “zaslađivati“ razloge zašto se ne želite upustiti u ljubavnu vezu s njim.

2. Budite određeni

Opšta objašnjenja neće pomoći. Kad nekoga odbijate, morate mu tačno objasniti zašto, i pritom nastojati da to ne shvati kao uvredu. Morate mu objasniti da ga ne smatrate lošom osobom.

3. Pazite na ton

Nije važno samo ono što kažete, nego i kojim tonom. Nastojte zvučati mirno i prijateljski, a nikako optužujuće ili emocionalno na bilo koji drugi način.

4. Prihvatite svoju ulogu

Oboje ste u ovome što se događa. Prihvatite mogućnost da ste nekoga možda i nesvesno ohrabrivali, ali nemojte se izvinjavati zbog toga. Ali, dajte mu do znanja da je ovo stvar koju morate rešiti zajedno.

5. Ne odbijajte kompromis

Ako to situacija dozvoljava, moža možete pregovarati i postići kompromis u smislu da i dalje ostanete u prijateljskim odnosima, ali do određene granice.

6. Dopustite mu da izrazi svoja osećanja

Dok se fokusirate na ono što je vama važno i kako se vi osećate, ne zaboravite da i on ima pravo da kaže šta misli. Možda to neće biti prijatno čuti, ali dajte mu priliku.

7. Vežbom do savršenstva

Ako ste jako nervozni zbog toga stvari koju morate da kažete, nemojte improvizovati nego isplanirajte i vežbajte unapred šta ćete mu reći. Važno je da pokažete da vam je istinski stalo da se situacija razreši.

8. Ne očekujte brzo rešenje

Prirodno je da želite da se nakon razgovora raziđete “u dobrim odnosima“, ali to često ne ide tako. Pripremite se na to da možda nećete sve rešiti prvim razgovorom.

Profimedia
Profimedia

zadovoljna.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track