KAO NA FILMU: Kako je Slovenka zavela milijardera Donalda Trampa
Foto: Profimedia

Poput bajke

KAO NA FILMU: Kako je Slovenka zavela milijardera Donalda Trampa

Žena -
Bivšu slovenačku manekenku Mealniju Tramp danas svi znaju kao suprugu američkog biznismena Donalda Trampa. Radila je kao model u Evropi dok se 1996. nije nastanila u Njujork, gde je upoznala svog sadašnjeg supruga, kada je njen život postao bajka.

Melanija je rođena je 1970. godine u mestu Sevnica u Sloveniji, završila je Univerzitet u Ljubljani, a na modnu pistu je zakoračila sa 16 godina.

Njen put od rodne zemlje do Amerike bio je poput prave filmske priče. Budući da joj se mama bavila modnim dizajnom, Melnaija se tako zainteresovala za modu i završila na pisti. Dve godine su bile dovoljne da postane članica modne agencije u Milanu, da bi kasnije imala angažmane i u Parizu. Za 1996. godinu možemo reći da je bila presudna u njenom životu - tada se preselila u Njujork, a 2 godine kasnije na Nedelji mode je upoznala i kontraverznog biznismena Donalda Trampa. Devojka iz bivše Jugoslavije je osvojila poznatog biznismena, a tek 6 godina kasnije Donald je verio svoju 24 godina mlađu devojku.

Tramp je Melaniju zaprosio 2004. godine, a iduće godine su se venčali u Palm Biču. Bivša manekenka je nosila venčanicu vrednu čak 200.000 dolara, koja je zbog ogromne količine čipke i bisera bila veoma teška za nošenje. Njen veliki dan joj je doneo naslovnicu na čuvenom magazinu "Vogue", u kom inače pre toga 113. godina unazad nijedna mlada se nije pojavila na stranama prestižnog modnog magazina.

Godinu dana nakon venčanja supružnici su dobili sina Barona Vilijama Trampa, koji danas zna majčin maternji jezik, a poput tate obožava da nosi odela. Gospođa Tramp je i sama priznala da se njen brak dosta promenio od kada je na svet došao maleni Baron.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

"Promenio se naš brak kada smo dobili Barona, jer su se tada prioriteti promenili. Ali to ne znači da se manje volimo i poštujemo", pričala je tada Melanija.

Melanija ističe da je tokom života shvatila koliko je u životu važan rad, pa tako ima svoj biznis. Ona se bavi dizajniranjem nakita, što je započela 2010. godine, a nakon toga posao je proširila i na kozmetičke linije.

Bivša manekenka važi za ikonu stila, a kritičari tvrde kako je ona primer žene koja zna da dobro iskoristi novac. Ona je poznata po tome da voli da poseduje originalne komade garderobe.

Ovih dana se nameće pitanje da li će Melanija Tramp biti prva dama SAD-a. Njen suprug Donald Tramp biće kandidat Republikanske partije na američkim predsedničkim izborima naredene godine, te bi tako ona mogla da postane nova Džeki Kenedi.

"Biću jako tradicionalna, kao što su bile Beti Ford i Džeki Kenedi, podržavaću surpuga", priznala je i sama Melanija za amedičke medije. Američkom milijarderu je ovo treći brak. Prvo je bio u braku sa Ivanom Zelničkov, potom sa Marlom Mejplz, a iz tri braka ima petoro dece.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track