Koliko puta vam se desilo da dođete kući umorni i bez volje da bilo šta spremate?
Foto: PR

Koliko puta vam se desilo da dođete kući umorni i bez volje da bilo šta spremate?

Žena -

Ne želite više da kupujete brzu hranu, i da se hranite nezdravo, ali nemate mnogo vremena za pripremanje jela. Voleli biste da pojedete nešto lepo, ukusno i zdravo svaki dan.

Naše majke i bake su govorile da nema dobrog jela ako se ne zasuku rukavi. Međutim, ono na šta nisu računale, to je da se kuvanje veoma pojednostavilo!

Zapravo, za pripremu ukusnog jela i nije potrebno tako mnogo vremena. Bitno je samo imati dobru volju, malo vremena i neke stvari koje nam olakšavaju život. Jednostavni recepti su ono za čim žudi najveći broj mladih ljudi i zaposlenih ljudi, koji nemaju mnogo vremena da se posvete pravljenju komplikovanih recepata.

Ukoliko ste završili sa poslom, ili ste se vratili umorni sa fakulteta, možete napraviti veoma ukusan, i, što je veoma bitno - povoljan i zdrav obrok uz Dijamant soseve i prelive.

Ukoliko vam je ostalo belo pileće meso od celog pileta koje ste kupili prethodni dan, a niste ljubitelji ovog "suvog" komada, uz Dijamantov tartar sos možete napraviti pravo čudo! A sve to, bez muke i uz sjajne rezultate.

Tartar sos je veoma pogodan za pravljenje ukusnih salata. Dovoljno je samo da iskeckate pečeni pileći file, začinite Dijamant tartar sosom i ostavite u frižideru da odstoji neko vreme. Dobićete sjajnu salatu uz minimalno provedeno vreme u kuhinji.

Takođe, ako obarite testeninu, dodate komadiće šunke, malo povlake i tartar sosa, imaćete preukusan obrok za kratko vreme, svi će vam tražiti recept, a vi ćete im odati da je tajna u Dijamantovom tartar sosu.

Pohovana hrana nikada nije ista ako se ne konzumira bez tartar sosa! On je sastavni deo svake porcije bečke ili Karađorđeve šnicle. Zamislte samo: ispržite krompiriće, bečku šniclu, neku salatu i pored neodoljivi tartar sos koji će začiniti jelo do perfekcije. Taj ukus ništa ne može da zameni!

Ako ste ipak ljubitelji malo pikantnije kuhinje, u običan sendvič sa šunkom ili parizerom, možete dodati Dijamantov sos Mexicana! Idealan je ako želite malo da začinite svoj jelovnik i poboljšate kulinarske veštine. Svoju voljenu osobu ćete obradovati ako napravite nešto specijalno, kao što je neko jelo iz meksičke kuhinje. U tome vam zaista mnogo može pomoći ovaj preliv. Dovoljno je da kupite tortilje, ispržite meso po izboru i preko toga stavite Mexicana preliv. Nema te devojke ili momka koji neće pasti na ovu kombinaciju.

Možda ste poželeli da priredite nešto filmsko veče za drugare sa fakulteta, ili da se opustite pred TV posle posla. Za tu priliku je idealno napraviti običan žu - žu ili pogačice koje će vaši gosti moći da umoče u pikantni Mexicana sos.

Najbolji gost na svakoj žurki je upravo ovaj sos. Ako ne volite da poručujete hranu kada pravite neku zabavu, najbolje rešenje je pakovanje tortilja čipsa i Mexicana sos kao umak. Za trenutak će se naći u sunčanom Meksiku, a vi ćete definitivno biti zvezda večeri.

Idealan je za one koji vole ljuto! Vaši drugari neće znati šta ih je snašlo jer će to biti prava eksplozija ukusa. Ne samo što će se gosti oduševiti, već će vas pohvaliti kako ste sjajan kuvar i još bolji domaćin!

Koliko puta ste na nekom porodičnom ručku čuli svoje roditelje, ili familiju kako traže ren za pečenje ili uz kuvano meso iz supe? Znaju oni šta je dobro, ali imate i vi keca u rukavu. Dijamantov preliv sa renom učiniće da vas proglase šefom kuhinje i kraljem svih porodičnih ručkova. Samo stavite malo ovog pikantnog preliva preko mesa i dobićete pravi kraljevski obrok. Ukusan i tako lak za konzumiranje.

Možete ga koristiti kao dodatak jelima, ili kao preliv za salatu. U oba slučaja ne možete pogrešiti, jer ovaj sos sadrži potpuno autentičan ukus jogurta, krastavca i belog luka i idealno se slaže sa svim vrstama mesa, ali i sa povrćem.

Ako nemate ideju, možete napraviti sjajan gurmanski obrok samo uz kropir, tikvice i malo dinstanog mesa. Propržite malo belog luka na tiganju, zatim stavite meso, a onda i tikvice. Krompir skuvajte kao prilog. Servirajte uz Dijamantov preliv sa renom i uživajte u ovom obroku.

Svako jelo je posebno i lepo na svoj način, ali uglavnom fali onaj poslednji, završni dodir, takozvana - jagodica na šlagu. Magija se događa upravo onda kada se u jela umešaju Dijamant sosevi i prelivi. Njihov ukus govori dovoljno o njihovom kvalitetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track