KOLIKO STVARNIH PRIJATELJA IMATE? Nekada je potrebno da PROTRESETE stablo, da padnu TRULI plodovi!
Foto: Profimedia

Inspirativno

KOLIKO STVARNIH PRIJATELJA IMATE? Nekada je potrebno da PROTRESETE stablo, da padnu TRULI plodovi!

Žena -

Protresite ga da vidite kako ništa nije onako kako se čini. Mogu vam se neki plodovi činiti tako čvrstim na njemu a kod jednog najmanjeg podrhtaja pašće na zemlju.

Nekada život sam radi ta testiranja, a zovu se potresi. Zatrese se zemlja ispod vas i za trenutak otkrijete ko su ljudi kraj vas koji tu jedva stoje, i prvom prilikom više ne pripadaju vašem stablu.

Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi. Davali ste im hranu i na vašem korenju su rasli i zbog toga postali deo vas. Toliko ih duboko osećate i smatrate ih delom svog života. Ali njihova suština ipak nije više kao kod ostalih. Zato je potrebno stvari izvesti na čistac i shvatiti da je sadašnjost vreme koje će razotkriti istinu, i pokazati da budućnost nije nastavak vaše prošlosti.

Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi. Ponekad se čovek uljulja u saznanju da svi koji su tu u njegovom životu – nalaze se u potpunosti i sa iskrenom namerom, a zapravo je istina potpuno suprotna. Tu su jer trenutno ne mogu biti tamo gde bi želeli da budu, a kakve su njihove namere to niko ne zna, pa ni oni sami, dok ne dođu u situaciju u kojoj treba da odluče šta su im prioriteti i šta žele od svog i tvog života.

Nekada treba protresti stablo prijateljstva da padnu truli plodovi. Tada ćete znati na čemu se. Znaćete koliko stvarnih prijatelja imate, a koliko je onih koji jedva čekaju napustiti vaš brod. Znaćete na koga možete računati u teškim trenucima. Sve ćete znati samo je na vama da odlučite želite li se suočiti s istinom ili ostati u zabludi i verovati da je sve divno i krasno. Istina boli, ali istina jedina oslobađa.

savjetnikuspjeha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track