KUNE SE U OVU DIJETU: Opra Vinfri potrošila milione da bi smršala, a vi možete za siću!
Foto: Profimedia

evo i kako

KUNE SE U OVU DIJETU: Opra Vinfri potrošila milione da bi smršala, a vi možete za siću!

Žena -

Jedna od najpoznatijih voditeljki na svetu već godinama muči muku sa viškom kilograma.

Nije tajna da je Opra Vinfri pokušala baš sve, kako bi svoju liniju dovela u red.

"Sve dijete koje sam godinama isprobavala od početka su bile osuđene na propast. Tad sam htela biti mršava samo da bih uspela da stanem u odeću koja mi se sviđa", navodi Opra, koja sad kaže da se užasava starih fotografija.

Novim programom kojim je uspela da smrša toliko je oduševljena da je čak i kupila 10 odsto deonica te kompanije za mršavljenje, za koju je iskeširala oko 40 miliona dolara.

"Ne odričem se hrane koju volim, ali više ne dopuštam sebi da pojedem nekoliko kilograma testenine sa sirom na dan", rekla je voditeljka.

Dijeta podrazumeva sistem bodovanja koji omogućuje pojedincu da sam bira svoje obroke, a u obzir dolaze čak i polugotova i gotova jela iz prodavnice.

Prvi korak u sklopu dijete je da se s obzirom na vlastitu visinu, trenutnu težinu, starost i fizičku aktivnost odredi broj bodova koji se svakodnevno mogu "potrošiti". Budući da svaka namirnica s obzirom na svoj sadržaj kalorija, masti i prehrambenih vlakana donosi određeni broj bodova, njihovom kombinacijom kreirate obroke po želji, naravno u okviru dozvoljenih bodova.

U sistemu bodova voće i povrće vredi 0 bodova, većina nemasnog mesa, ribe i žitarica donose dva boda, dok namirnice bogate mastima i šećerima nose znatno veći broj bodova. Nema zabranjenih namirnica tako možete da se povremeno počastie slatkišima ili grickalicama. Fizička aktivnost donosi nagradne bodove koji mogu da se "menjaju" za ukusan obrok.

Na primer:

Doručak:žitarice s bademima i voćem (jabuka, bobičasto voće, dve kašičice žitarica, kašika badema, šoljica mleka) - 5 bodovaMeđubrok:150 g malina, kugla sladoleda od vanile i 100 g jogurta - 2 bodaRučak:pečena piletina - 3 bodakuvani ječam s lukom, tikvicama i patlidžanom sa malo ulja - 4 bodaMeđuobrok:jabuka - 0 bodovaVečera:integralna testenina s tunjevinom i sirom - 4 bodasalata od paradajza s malo maslinovog ulja - 2 boda

(24 sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track