LINIJE KOJE UŽASNO NERVIRAJU: Ovih 5 PRIRODNIH sastojaka posvetljuju STRIJE, rezultat je FASCINANTAN
Foto: Profimedia

Pokušajte!

LINIJE KOJE UŽASNO NERVIRAJU: Ovih 5 PRIRODNIH sastojaka posvetljuju STRIJE, rezultat je FASCINANTAN

Žena -

Strije su vidljive linije, brazde na površini kože, drugačije boje od ostatka kože.

Strije se uglavnom nalaze na stomaku, ali mogu se pojaviti na bokovima, nadlakticama, zadnjici i grudima. Ponekad strije mogu pokrivati velike površine tela.

Iako je trudnoća glavni uzrok nastajanja strija, drugi razlozi mogu biti nagli dobitak ili gubitak na težini, brzi rast, nasledni činioci, stres i promene u fizičkom stanju.

U početku ožiljak izgleda ružičasto ili crveno, ali s vremenom se pojavljuje tanka, srebrena linija na površini kože – i strija je rođena.

Srećom, postoji nekoliko prirodnih načina za smanjivanje strija. Njih je nemoguće potpuno ukloniti ali je moguće postići da postanu što nevidljivije, svetlije. Posebno je bitno da kroz dan popijete dovoljnu količinu vode, jer to pomaže održavanju elastičnosti kože, a preporučljivo je izbegavati kafu.

5 najboljih domaćih recepata za suzbijanje strija

1. Sok od krompira

On sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnavljanje ćelija kože. Izrežite krompir srednje veličine na debele kriške. Uzmite jednu od kriški krompira i nežno utrljavajte na strije nekoliko minuta. Pripazite da tečnost iz krompira pokriva zahvaćeno područje. Pustite da se sok od krompira osuši neko vreme, a onda ga isperite mlakom vodom.

2. Šećer

Prirodni beli šećer je jedan od najboljih prirodnih lekova da se rešite strija. Pomešajte kašičicu sirovog šećera s malo bademovog mleka i nekoliko kapi limunovog soka. Dobro izmešajte i nanesite na strije i druga područja kože.Nežno utrljavajte smesu na kožu najmanje 10 minuta svaki dan pre tuširanja. Radite ovo otprilike mesec dana.

3. Aloe Vera gel

Aloe vera je delotvorna u lečenju mnogih problema sa kožom. Sadrži razne bitne nutrijente i aktivne materije koji se mogu koristiti u lečenju manjih opekotina, dok se njena lekovita i umirujuća sredstva mogu koristiti za rešavanje strija.

4. Limunov sok

Još jedan jednostavan način za umanjivanje strija je korišćenje limunovog soka. Limunov sok je prirodno kiseo što pomaže lečenju i smanjivanju strija, povreda kože, akni i drugih ožiljaka. Pustite da deluje 10 minuta, a zatim isprite toplom vodom.

5. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži mnogo nutrijenata i antioksidansa koji pomažu pri poboljšavanju mnogih kožnih problema uključujući strije. Umasirajte blago toplo čisto maslinovo ulje na zahvaćeno područje na koži. Ovo će poboljšati cirkulaciju i u velikoj meri smanjiti strije. Ostavite ga pola sata.

atma.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track