MIRIŠITE CEO DAN: Ovo su 4 ključne stvari za dugotrajniji miris parfema
Foto: Profimedia

Saveti

MIRIŠITE CEO DAN: Ovo su 4 ključne stvari za dugotrajniji miris parfema

Žena -

S obzirom na to da su parfemi jedna skupa investicija, očekujemo od njih da se na koži zadrže što duže. Koliko vam se puta dogodilo da nanesete parfem pri izlasku iz kuće no dok dođete do željenog mjesta - miris je već potpuno nestao?

Nemojte odmah kriviti parfem, zato što zaista postoje pravi i pogrešni načini kako naneti parfem koji će trajati i trajati... Štoviše, naizgled banalne stvari, poput mesta i načina na koji čuvate parfem, ključne su za očuvanje njihovog mirisa - što duže moguće. U nastavku pročitajte zašto tačno vaš miris nema onu dugotrajnu moć kakvu bi trebao imati.

1. VAŠ PARFEM JE NA BAZI TRAVE ILI CVEĆA

Jednostavno. Pravilo je da orijentalni i drvenasti mirisi traju puno duže od onih citrusnih, cvetnih ili zelenih. (naravno, ako preferirate laganije mirise, to je u redu.)

2. NE NANOSITE GA NA STRATEŠKA MESTA

Važna činjenica: temperatura pojačava parfem, stoga je jako važno da ga nanesete na mesta gde telo proizvodi najviše topline. To uključuje zglobove, pregib lakta i vrat - čak i mesto iza kolena i gležnjevi, pogotovo zato što nam se temperatura prirodno povećava. Genijalno, zar ne? Plus: nanošenje parfema direktno na kosu je odličan trik jer kosa prirodno upija tečnosti. Zamislite što se tek događa kad zamahnete kosom.

3. TELO VAM NIJE DOVOLJNO HIDRIRANO

Postoji direktna povezanost između vašeg režima nege tela i toga koliko se parfem zadržava na vašoj koži - zato što miris i suva koža nisu dobra kombinacija. Samo pripazite da vaš losion ili krema nemaju miris.

4. NE ČUVATE GA KAKO TREBA

Jeste li znali da parfemi imaju rok trajanja? Ako vam parfem potamni i postane malo gušći - vreme je da ga zamenite. Iako formule s puno sintetičkih sastojaka traju dosta dugo, a prirodni sastojci se s vremenom razvijaju i postaju jači, svim mirisima kad tad istekne rok trajanja (ili drastično oslabe). Pravilno čuvanje parfema takođe su ključni. Uvek ih držite na hladnije mestu (ne frižideru!) i što dalje od klima uređaja, radijatora i ostalih aparata koji proizvode toplinu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(wall.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track