MISLILI STE DA JE LAKŠI POROĐAJ CARSKIM REZOM? Status ove mame će vas razuveriti
Foto: Profimedia

Status o bolnom iskustvu

MISLILI STE DA JE LAKŠI POROĐAJ CARSKIM REZOM? Status ove mame će vas razuveriti

Žena -

Iako je carski rez porod kao i vaginalni, nije retkost da se stvaraju rasprave oko toga da je ovo lakši i manje bolan način porođaja.

Mama Rej Li iz američke savezne države Misouri na Fejsbuku je objavila necenzurisane fotografije svojih ožiljaka nakon carskog kao odgovor na česte neinformisane, nepromišljene i grube komentare drugih ljudi.

"Činjenica da su iz malog reza od nekoliko centimetara iz mene izvukli živo dete, a pre toga razrezali sve slojeve kože, masnog tkiva, mišića i organa kako bi došli do deteta, nešto je potpuno drugačije od onoga kako sam zamišljala da će izgledati rođenje mog sina.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

To nije bilo ugodno iskustvo, i još uvek nije. Koristimo mišiće trupa za doslovce sve... čak i za sedenje, zamislite kakav je osećaj kad ih ne možete koristiti skoro šest i više nedelja. Kad vam medicinska sestra prvi put kaže da se dignete iz kreveta, a vi umirete od bolova jer vam se telo rastvara zbog šavova, i onda shvatite ironiju u svakom komentaru koji kaže da je to "lakši izlaz". Ja sam najjača žena koju znam. Ne samo za samu sebe, već i za mog prekrasnog sina... i iskreno, prošla bih kroz ovo svaki dan samo da budem sigurna da ću moći videti njegovo nasmejano lice", napisala je Rej.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(novi.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja