MOĆNE MORE SVAKE ŽENE: Uz ove prirodne recepte celulit i strije će nestati!
Foto: Shutterstock

Nisu nerešiv problem

MOĆNE MORE SVAKE ŽENE: Uz ove prirodne recepte celulit i strije će nestati!

Žena -
Zahvaljujući jednostavnim formulama koje su svima dostupne u kući, može se doći do savršene kože i tela, pa čak i brzo nakon porođaja

Sve što je potrebno za kvalitetnu negu kože i borbu protiv strija i celulita žene već imaju u svojoj kuhinji. Skupi preparati potpuno su suvišni, kaže Snežana Dukanac (41), majka dvoje dece i autorka bloga o prirodnim receptima za savršenu kožu. Posle dve visokorizične trudnoće, koje su podrazumevale uzimanje lekova i strogo mirovanje, Snežana je mislila da se nikad neće rešiti smežurane kože.- Pošto sam godinama skupljala savete i recepte za negu i lepotu, shvatila sam da je došlo vreme da to i primenim. Najlakše sam rešila problem viška kilograma. Imala sam pet obroka dnevno, a pritom sam ishranu obogatila organskim voćem i povrćem. Pribegavala sam i jednom starom dalmatinskom receptu, koji sam još kao mala naučila od mame. On podrazumeva da se svaki dan započinje mešavinom maslinovog ulja i limuna, sačinjenom od jedne kašike devičanskog maslinovog ulja i jedne kašike ceđenog soka limuna. Nakon toga kašičicom se jede polovina grejpfruta, s tim što treba da ga izbegavaju osobe sa srčanim problemima - istakla je Snežana.

Kako je objasnila, grejpfrut sadrži vitamin C, koji je veoma jak antioksidans, a u našem organizmu učestvuje u više enzimskih reakcija.- Kao jak antioksidans grejp sprečava i štiti kožu od oksidativnog stresa, odnosno od slobodnih radikala, a i odlično je sredstvo za regulisanje telesne mase - dodala je ona.Kao i većina majki i domaćica, ni Snežana nije imala vremena da ide u teretanu na treninge, ali je pribegla još jednom triku.- Svakog jutra trčala sam u zgradi uz stepenice i niz njih. Taj trening je veoma efikasan, a oduzima malo vremena. Uz to, pila sam dosta vode i problemi viška kilograma, celulita i tonusa mišića nestali su brzo - rekla je Snežana.

ČinjeniceŠta izaziva „pomorandžinu koru“

- nepravilna ishrana- stres- konzumiranje cigareta- unos alkoholnih pića- nedostatak fizičke aktivnosti- tesna odeća

Otklanjanje nepravilnosti na koži u nekoliko koraka1. Svakog jutra popijte smesu dobijenu mešanjem jedne kašike devičanskog maslinovog ulja i kašike ceđenog soka limuna. Nakon toga kašičicom pojedite polovinu grejpfruta.2. Svake večeri četkom s prirodnom dlakom četkajte celo telo od stopala prema srcu.3. Nakon tuširanja obrišite se peškirom i na strije namažite serum vitamina C. Njega napravite od polovine kašičice vitamina C u prahu (kupuje se u apotekama), kašičice destilovane ili sterilne vode, dve kašičice čistog devičanskog maslinovog ulja. Vitamin C i vodu mešati dok se vitamin C ne istopi. U to dodati maslinovo ulje, promešati i staviti u staklenu posudu. Pošto je vitamin C nestabilan, staklenu posudu neophodno je obaviti aluminijumskom folijom i držati je u frižideru. Rok upotrebe je dva dana, a serum je najefikasniji u prvih 24 sata.

Jednostavna, a idealna smesaPILING OD MASLINOVOG ULJA, ŠEĆERA I LAVANDE

Jednom nedeljno preporučuje se piling celog tela, koji može da se napravi od maslinovog ulja, šećera i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande. Koža će od njega biti masna nakon tuširanja samo mlakom vodom, ali će dobiti sve potrebne sastojke neophodne za rešavanje problema sa strijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track