MRŠAVITE DOK SPAVATE: 3 napitka za bolji san i gubitak kilograma
Foto: Thinkstock

REZULTATI SU NEVEROVATNI

MRŠAVITE DOK SPAVATE: 3 napitka za bolji san i gubitak kilograma

Žena -

Svi smo svesni da konzumiranje pića koja sadrže kofein i velike količine šećera pre spavanja može da izazove nesanicu. A da li ste znali da postoje pića koja imaju potpuno suprotan efekat i, osim što može popraviti san, reguliše nivo šećera u krvi i ubrzati sagorevanje masti u organizmu?

Nemiran, plitak i isprekidan san ima veliki uticaj na oblik tela. Zbog toga, nedostatak sna je usko povezan do povećanjem telesne težine i povećanom željom za hranom, hormonske promene, loše raspoloženje i povećanje nivoa šećera u krvi.

Pored stresa i bolesti, san utiče na naše dnevne navike u ishrani, posebno hrane i pića koji se konzumiraju pre odlaska na spavanje. Dok nas neka pića drže budnim i ne preporučuje se pre odlaska na spavanje, drugi imaju potpuno suprotan efekat i, osim što može da odredi san, jačaju mišiće, reguliše nivo šećera u krvi i ubrzava sagorevanje masti u organizmu.

3 napitka uz koja lakše možeš doći do cilja - izgubiti neželjene kilograme.

1. Mleko

Mleko se koristi od davnina kao neka vrsta pomoći kod nesanice. Ali, pored dece, čaša mleka takođe utiče i na odrasle. Mleko pomaže da zaspite brže i da imate bolji san, što direktno znači manju želju za hranom. Isto tako, žene koje su fizički aktivni će imati koristi od mlečnih proteina koji se sporo razgrađuje i tako hrani mišiće, a ne stvara masno tkivo.

Rezultat: brži metabolizam i lakši gubitak masti.

2. Čaj od kamilice

Šolja toplog čaja od kamilice pred spavanje deluje smirujuće. Ovo ukusno piće pomaže da se stvori glicin - neurotransmiter koji opušta nervni sistem i deluje kao blagi sedativ. Ali čaj od kamilice pored toga reguliše telesnu temperaturu i pomaže nam da budemo brže i bolje "ušuškani" u san, ali i reguliše nivo šećera u krvi, što je od suštinskog značaja ako želite da izgubite na težini.

Rezultat: opuštenije telo, miran um i brži metabolizam.

3. Sok od grejpfruta

Iako se voćni sokovi ne preporučuju pre spavanja, sok od grejpfruta je zaista izuzetak. Samo decilitar ovog soka može vam pomoći da tokom noći sagorevate masti iz organizma. Ovo gorka piće reguliše biološki dnevni ritam, a antioksidansi iz grejpfruta belu masnoću koja sakupljene kalorije pretvara u smeđu masnoću koja troši kalorije.

Rezultat: veća energija, povećava potrošnju kalorija i smanjenje masnog tkiva.

(zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track