MUČI LI VAS STRAH OD STARENJA? Evo zašto treba da promenite način RAZMIŠLJANJA!
Foto: Profimedia

Najčešća fobija

MUČI LI VAS STRAH OD STARENJA? Evo zašto treba da promenite način RAZMIŠLJANJA!

Žena -

Strah od starenja je jedan od najčešćih strahova koji postoje, posebno među ženama i može se manifestovati na razne načine.

Možda se pitate hoće li vaš mlađi kolega dobiti vaše radno mesto ili se brinete da će vaš muž pronaći mladu ljubavnicu. Evo kako promeniti način razmišljanja i prihvatiti starenje kao prirodan proces.

Umesto da svoje godine gledate kao nedostatak, počnite da gledate na njih kao na prednost. Samopouzdanje i zrelost, kao i iskustvo koje može doći samo s godinama, vaša su ulaznica za put napretka. Dok god to pokazujete samoj sebi i drugima i menjate se zajedno sa svojim radnim mestom, nemate razloga za brigu.

Starenje i lepota

U današnjem društvu, koje je toliko opsednuto mladošću i lepotom, nije retkost da žena stvori negativan stav prema starenju, kao da godine kradu lepotu čoveka.

Lepota se ne gubi, ona samo menja svoj oblik, isto kao što se i ličnost menja s godinama i iskustvima. Na kraju krajeva, svi iskreni i vredni odnosi koje negujete sa bližnjima ne temelje se na izgledu, nego na karakternoj kompatibilnosti i ljubavi. Zato, nemojte misliti da će godine išta promeniti u srcima onih kojima je zaista stalo.

Strah od bolesti i smrti

Starenje može biti okidač raznih teskoba, poput straha od bolesti ili smrti. To je potpuno normalno. Možda te muči ideja gubitka lucidnosti ili slabljenja pamćenja.

Istina, određene mentalne i fizičke promene su deo procesa starenja i treba ih prihvatiti kao takve. Ipak, nema smisla po ceo dan razbijati glavu nečim što će svakako doći. Radije se posvetite brizi za svoje mentalno i fizičko zdravlje kako bi što bolje i kvalitetnije proveli godine koje su pred vama. Na kraju, ne zaboravi da starost nosi i određene beneficije, poput šireg kruga voljenih osoba, mudrosti, bogatog iskustva i, jednom kad prestanete da radite, više slobodnog vremena.

zdravakrava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track