NAJSKUPLJE SVADBENE TORTE SVIH VREMENA: Zbog ovih cena, presešće vam brak i slatkiši!
Foto: Ilyke

Čemu?

NAJSKUPLJE SVADBENE TORTE SVIH VREMENA: Zbog ovih cena, presešće vam brak i slatkiši!

Žena -
Od dizajniranih venčanica pa do ukrasnih cvetnih aranžmana, venčanja su prepuna ekstremne potrošnje.

Ovoga puta predstavljamo vam najskuplje svadbene torte. Bolno skupa poslastica!

2010. godine, Sajam venčanja dodao je sjaj sa ovom svadbenom tortom.

Torta na devet spratova je remek delo "Dalas delišus kejk" u saradnji sa Dalas Goldom i Silver eksčejndžom. Pokrivena fondanom od slonovače i detaljima kao što su pomerajuće linije srebra, torta je imala 72 kilograma. Nizovi dijamanata umotani su duž devet nivoa i kao finalni veliki dijamant i safir postavljeni su duž baze kolača. U totalu torta je imala 1.200 karata dijamanata i safira. Ukupna cena 1.3 milion dolara poslužila je 320 ljudi. To je oko 3.125 dolara po parčetu.

Torta Lajze Mineli i Dejvida Gesta koštala je 40.000 dolara.Na venčanju na kom prisustvuju Elizabet Tejlor i Majkl Džekson, svadbena torta Lajze Mineli morala je da bude savršena. Na 12 spratova, torta je bila crno-bela sa crvenim detaljima. na njoj su se nalazile pruge od srebra duž svih 12 nivoa, kao i crvene i ljubičaste ruže od šećera.

Detalji sa venčanja Čelsi Klinton i Marka Mezvinskog bili su čuvana tajna sve do trenutka pre nego što je par razmenio zavete.Čak i dizajneri torte i vlasnici poslastičarnice, Martin i Frances Stinmen krili su od javnosti da oni prave njenu tortu iz snova. Napravljena je od bez-glutenskog brašna pomešanim sa kremom od vanile, sa slojevima tamnog čokoladnog musa. Svaki sloj bio je ukrašen ružama, kalama, ljiljanima i orhidejama. Ukupno je bilo oko 1.000 cvetova od šećera i koštala je oko 11.000 dolara.

Torta sa venčanja Donalda Trampa i Melanije Knaus.Ništa nije dovoljno dobro za Trampa, ali možda je njegova ekstravagantna narandžasta šifon svadbena torta samo ulaznica.

Da li želite da vidite kako izgleda torta od 52 miliona dolara?Poslastičarnica iz Čestera, Engleska napravila je najskuplju tortu na svetu, oko 52 miliona dolara. Na sebi ima preko 4.000 dijamanata.

Koji je najbolji način da dodate eleganciju na svadbenu tortu?Samo dodajte Svarovski kristale. Upravo to je uradio dizajner kada su ga zamolili da napravi tortu za film "Seks i grad 2". Sa preko 4.000 individualnih kristala, on i njegov tim napravili su tortu od čiste vanile i zvala se "Beli oblak". Trebalo je 450 sati da se napravi, a cena joj je 32.000 dolara.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track