NE BUDI LAKA ŽENA, VEĆ ONA KOJU JE LAKO VOLETI: Samo ovakve žene su za muškarce prava PREMIJA!
Foto: Shutterstock

Da li ste među njima?

NE BUDI LAKA ŽENA, VEĆ ONA KOJU JE LAKO VOLETI: Samo ovakve žene su za muškarce prava PREMIJA!

Žena -

Muškarci vole nezavisne žene, jer se kraj njih osećaju opušteno i voljeno. Ali šta je to što nezavisnu ženu čini tako poželjnom i lakom za voleti?

Poznato je da svako ljudsko biće mrzi kada se na njega vrši bilo kakav pritisak, a činjenica je da mnoge žene imaju tendenciju da se za svoje izabranike vezuju patološki i da jedino takvu vezu priznaju kao ljubav. Zatim skaču iz veze u vezu u potrezi za onim pravim koji će ispuniti njihove nade i očekivanja… Skaču iz razočarenja u razočarenje.

Gledajući filmove i serije stekli smo nerealnu predstavu kako ljubav treba da izgleda. Prateći popularne obrasce ponašanja na pleća naših najbližih svaljujemo ogroman teret naših nerealnih očekivanja.

Prevelika očekivanja će oterati svakoga

Patološka vezanost za nekoga zvuči strašno, međutim još je strašnija činjenica da se ovakav način vezivanja za voljenu osobu smatra nečim najnormalnijim.

Kad god želimo nekoga jer ne možemo da živimo sami, kad god očekujemo od druge osobe da uvek bude uz nas, kad god tražimo od muškarca da se čitav njegov život vrti oko nas, da rešava naše probleme, da nam pomaže u svemu, da se ne odvaja od nas, da nam konstantno daje potvrdu svoje ljubavi, mi u stvari činimo sebi medveđu uslugu i predstavljamo lak plen onima koji od nas žele samo korist.

Pokušavamo da nateramo osobu koja treba da bude naš životni i seksualni partner da preuzme roditeljski stav prema nama. Naravno da u muškarcu svesno ne tražimo oca, ali podsvesno to činimo i tako vršimo ogroman pritisak.

Nemoj da ga jašeš

Jednostavno je – muškarce odbijaju žene koje večito izigravaju damu u nevolji i koje poput puzavice ne mogu ili ne umeju opsatati same, pa "jašu" svoje partnere za svaku sitnicu.

Verujte da muškarci na kilometar mogu da nanjuše očajnicu. To da ti je muškarac potreban – bilo zbog materijalne ili emotivne sigurnosti, je nešto što se i te kako vidi. I to je ono što muškarce izuzetno odbija.

Privlače ih žene koje ne pripadaju nikome – svoje, nezavisne i slobodneSvako pravo muško kraj sebe prvenstveno želi ravnopravnu partnerku, a ne klinku. Razlika nije u broju godina, već u samostalnosti i zrelosti. A to su odlike koje se već iz daleka vide, podjednako kao i očaj.

Biti odrasla, samostalna žena znači prvenstveno biti uzdignuta iznad sopstvenog pola i uopšte podele na polove. To znači biti odrastao, samostalan, sposoban čovek. To podjednako važi i za muškarce i za žene, međutim žene češće zauzimaju ulogu podređenih, zavisnih i nesposobnih jedinki. Žene čekaju princa, žene očekuju nekoga da ih spasi od sopstvenog života, a onim pravim smatraju muškarca koji razrešava njihove životne probleme.

Ne hvataj se za njega kao za slamku, već stani uspravno i zgrabi ga za đoku!Istina je da nikada nećeš biti srećna i da će kraj tebe svaki muškarac biti pogrešan sve dok od drugih budeš očekivala ono što sama ne možeš ili ne umeš.

Da bi ostvarila zrelu vezu potrebno je da uzmeš stvari u svoje ruke i prestaneš da izigravaš nemoćnu devojčicu kojoj je ljubav spas.

Svaki put kada pokušaš sebe muškarcu da nametneš kao prioritet, vezuješ mu ruke, sputavaš ga i oduzimaš mu priliku da te voli.

Ako želiš da se muškarac trudi oko tebe, pokaži mu da ti nije potreban

Ne, ovo nije savet kako da izmanipulišeš muškarca da te voli, ovo nije savet kako da se pretvaraš da bi zavela bilo koga. Radi se o tome da postaneš kvalitetna i potpuna osoba, bez obzira na to da li trenutno u tvom životu postoji neko značajan ili ne; da postaneš i ostaneš slobodna ili nezavisna – bilo da si u vezi ili ne; da ne pripadaš nikome drugome do samoj sebi – jer samo tada i možeš istinski nekoga voleti.

Tvoja nezavisnost, sposobnost, sloboda je ono što će muškarca naterati da i sam radi više na sebi i postane bolja osoba – upravo je to onaj pravi trud koji svako mora ulagati u vezu.

Tek kada mu jasno staviš do znanja da ćeš bez problema otići onog momenta kada te ne bude tretirao kako treba, jer je i bez njega tvoj život sjajan, imaš osnovu za pravu ljubav i vezu. Tek kad si kraj nekog zato što ga želiš, a ne zato što ti je potreban, oslobađaš i njega da ti pruži najbolje od sebe – zato što tako želi, a ne zato što mora da te ne bi izgubio.

Emotivne ucene te srozavaju u njegovim očima

Kada smo malo pre rekli da treba da mu staviš do znanja da uvek možeš da odeš – ovo nikako ne treba shvatiti u formi ucene. To treba da bude prosta činjenica tvog postojanja. Celokupan tvoj život i tvoje ponašanje treba da bude svedočanstvo tvoje slobode i nezavisnosti. A činenica da uvek možeš otići nije pretnja, već logična posledica tvoje slobode. Na kraju krajeva, to znači da isto može učiniti i on.

Ucenjujemo iz straha, ucenjujemo iz slabosti, zavisnosti, iz žeje da imamo, da posedujemo… razloga je mnogo, a svaki čini nesrećnima i nas i naše “žrtve”, jer ne ostavlja prostor da budemo ono što zaista jesmo.

Vi niste tu da jedno drugo držite za povodac, već da jedno u drugome uživate i da zajedničkim snagama gradite svoju budućnost. Vezanih ruku se malo toga može postići.

Ljubav s vezom i ljubav bez veze

Ljubav je takođe nešto što postoji nezavisno od veze i baš zato nas drži u vezi. Mnogo je veza u kojima je jako malo ili nimalo ljubavi, kao što i bez veze možemo biti ispunjeni ljubavlju. Činjenica da nekoga volite ne znači da sa tom osobom treba da provedete život. Ljubav je sila koja oplemenjuje naše postojanje, a ne sila koja nas sputava, porobljava i lancima vezuje.

Ljubav je ono što počinje od sebe i preliva se na svet oko nas. Možemo je deliti na vrste, ali u suštini ljubav je uvek jedna ista, duboka i suštinska, čista – bilo da njome volimo sebe, život, boga ili bližnjeg svoga. Ljubav je bezinteresna – ona ne zahteva ništa za uzvrat, ona je sama sebi dovoljna i ispunjujuća. Zato nema većeg blagoslova nego voleti.

Mi zaista možemo voleti one koji su kilometrima udaljeni od nas i biti srećni… podjednako kao što možemo i život provesti sa osobom koju samo mislimo da volimo i kraj koje nikako da postanemo srećni.

I upravo zato će muškarac samo istinski slobodnu ženu smatrati premijom u ovoj životnoj lutriji – jer u njoj prepoznaje ljubav. Ljubav ne pritiska, ljubav oslobađa. Onaj ko je ispunjen ljubavlju može biti sam, ali nikada neće biti usamljen. Kada jednom postaneš takva žena, svako će želeti parče tvog raja…

(besnopile)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track