NESANICA JE POVEZANA SA VIŠKOM KILOGRAMA: Popijte ove napitke pre spavanja i smršaćete lakše
Foto: Profimedia

Saveti

NESANICA JE POVEZANA SA VIŠKOM KILOGRAMA: Popijte ove napitke pre spavanja i smršaćete lakše

Žena -

Istraživanja su pokazala kako nesanica može biti povezana s viškom kilograma, hormonalnom neravnotežom i prevelikim nivoom šećera u krvi.

Ako ste od onih koji pri spavanja vole popiti topli napitak, obradovaće vas činjenica da postoje napici koje možete piti pre odlaska na spavanje, a ujedno pomažu i kod gubitka kilograma.

Mleko

Čaša mleka, toplog ili ne, pomoći će vam za mirniji i čvršći san jer sadrži zdravu dozu triptofana i kalcijuma. Mleko se sporo probavlja i pomaže i kod izgradnje mišića, a rezultat toga su brži metabolizam i lakše mršavljenje.

Sok od grožđa

Čaša soka od grožđa pre spavanja pomaže da spavate bolje te da pritom i sagorevate kalorije. Sagorevanje kalorija potiče antioksidans koji se nalazi u grožđu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Čaj od kamilice

Šoljica vrućeg čaja od kamilice opušta živce i deluje kao blagi sedativ. Kamilica pozitivno utiče na nivo glukoze te može pomoći kod gubitka kilograma.

Kefir

Ukusan i hranjiv mlečni napitak koji ima višestruke pozitivne učinke na organizam. Povećava nivo zdravih bakterija u crevima, potiče pravilnu probavu i pomaže kod bolje apsorpcije vitamina i minerala. Istraživanja su pokazala da može pomoći kod nesanice te da poboljšava kondiciju.

Napitak ili mleko od soje

Soja sadrži vredne aminokiseline koje povoljno utiču na kvalitetu sna, a može pomoći i kod snižavanja nivoa hormona nervoze te tako pomaže kod gubitka masnih naslaga oko stomaka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track