NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Smršajte 5 KG, a da se ne mrdnete sa KREVETA! Bez dijeta i tableta!
Foto: Profimedia

Posvetite se sebi

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Smršajte 5 KG, a da se ne mrdnete sa KREVETA! Bez dijeta i tableta!

Žena -

Ujutru žurite na posao, kada se vratite ste preumorni, uveče nemate vremena: nikako da se nakanite da počnete da vežbate.

Naučnici su sada dokazali da možete da smršate ako samo razmišljate o vežbanju. Stvaranje mentalnih slika je tehnika koju profesionalni sportisti već koriste, a sada i vi možete da je naučite.

BEOGRAĐANKA BESNA NA SVOJE SUGRAĐANE: Ljudi koji se vozite gradskim prevozom, KUPAJTE SE, SMRDITE!

Doktor Majkl Mozli i njegov tim testirali su tvrdnje nekih neurologa da ako samo razmišljanjem o vežbanju jačate svoje mišiće, prenosi Daily Mail. U testiranju je učestvovalo sedam ljudi, od kojih neki nisu mogli da vežbaju iz zdravstvenih razloga, kao što je multipla skleroza. Svima su date mentalne vežbe koje su radili pet dana nedeljno, mesec dana.

ISPOVESTI ŽENA KOJE PRODAJU TELO: Seks za novac često zna biti bolji nego seks s partnerom

Pre eksperimenta, testirana je jačina mišića svih učesnika tako što su nogama gurali mašinu. Ultrazvukom su zabeležili tačnu veličinu i težinu mišića, i električnim impulsom izmereno koliko mišića zapravo koriste.

Svima je “prepisano” da zamišljaju sebe kako guraju istu tu mašinu, i da zamisle osećaj kontrakcije mišića barem 50 puta, i to 15 minuta dnevno, pet dana u nedelji bez da se zaista pomeraju tokom vežbe. Posle mesec dana pozvani su na ponovno testiranje.

BEOGRAĐANIN RAZOTKRIO SVE MUŠKARCE: Evo zašto moraš da budeš KUČKA da bih te voleo najviše na svetu

Iznenađujuće, snaga im je porasla za u proseku 8 odsto, dok je kod jedne žene zabeleženo povećanje mišićne mase od čak 33 odsto!

Mozli je objasnio da su volonteri pre vežbanja koristili 50 posto mišićnih vlakana, a nakon mesec dana do 70 posto.

To ne znači da su razvili nova mišićna vlakna, nego naučili da efikasnije koriste ona koje imaju. Razlog za to je što stvaranje mentalnih slika pomaže mozgu da uvežba radnju, i uči ga da aktivira više mišićnih vlakana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track