NIKADA VAM NE BI PALO NA PAMET, ALI... Evo 10 fenomenalnih upotreba štapića za čišćenje ušiju
Foto: Profimedia

Genijalno

NIKADA VAM NE BI PALO NA PAMET, ALI... Evo 10 fenomenalnih upotreba štapića za čišćenje ušiju

Žena -

Štapići za uši su idealan mali alat za čišćenje slušalica smartfona, tastature i mnoštvo drugih stvari. Proverite kako ih još možete koristiti.

Predmet koji svi imamo u kući, a koji koristimo vrlo retko za bilo što, osim za čišćenje ušiju, zapravo može dobro da se iskoristi:.

Ovo je 10 korisnih načina:

1. Nanošenje ruža - koristite ga kad god ne možete da nanesete ruž onako kako želite, bilo da je ruž oštećen ili vam njegov oblik ne odgovara. Štapići za uši su idealni za to.

2. Skidanje viška laka za nokte na prstima - štapić je precizniji od vatice i može nežnije da ukloni višak laka oko nokta.

3. Za veći volumen trepavica - umočite štapić za uši u puder u prahu i pređite njime kroz trepavice. To će svaku od njih razdvojiti i kad budete nanosili maskaru dobićete znatno upečatljiviji efekat, sa više volumena.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Za crtanje po licu - bilo da crtate sebe, dete ili prijatelja za neku posebnu prigodu štapići za uši su idealan pomoćnik za nanošenje boje. To se posebno odnosi na nanošenje tačkica, tankih linija pa čak i "blendanje" boje.

5. Za čišćenje tastature - šta može lakše preći između dugmića od mekane pamučne glave ovih štapića i pri tom ih efikasno očistiti? Gotovo ništa.

6. Za čišćenje ogrebotina i posekotina - sa njima možete preciznije da očistite sve vrste rana i posekotina.

7. Za čišćenje pirsinga - higijena je kod pirsinga vrlo bitna, a da bi izbegli bilo kakve infekcija, štapići za uši su idealni za čišćenje ovih osetljivijih područja.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

8. Za čišćenje slušalica smartfona - male sitne prljavštine koje se skupljaju na slušalicama najlakše ćete očistiti upravo vlažnim štapićima.

9. Za čišćenje otvora klime/ventilacije u autu - znatno ćete ih lakše s njima očistiti nego s krpicama.

10. Za stavljanje veštačkih trepavica - stavite lepak na štapić umesto direktno na trepavicu. Tako ćete spriječiti neuredan izgled i razmazivanje lepka po kapcima.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track