NOVA MAGIČNA  DIJETA ILI PREVARA: Amerikanac smislio kafu od koje mršavite i povećavate IQ!
Foto: Profimedia

Energetska bomba

NOVA MAGIČNA DIJETA ILI PREVARA: Amerikanac smislio kafu od koje mršavite i povećavate IQ!

Žena -
Dejv Asprej koji je osmislio novi način gubitka kilograma i to na bazi kafe.

Iako su doktori skeptični, u Americi vlada pomama za novom dijetom koja se bazira na kafi s masnoćama, a navodno uz mršavljenje podiže i IQ.

"Buletpruf dijeta", navodno, daje energiju, potiče na rad i čini od vas boljeg roditelja, prijatelja i bolju osobu", kaže Dejv Asprej, koji je osmislio novi popularni način gubitka kilograma.

Magično piće, "neprobojna" kafa pije se uz dodatak kašikice maslaca i malo kokosovog ulja. Šećer ili med i mleko su strogo zabranjeni.

Holivud, Silicijska dolina i Vol strit zaklinju se u novi omiljeni jutarnji napitak koji navodno čoveka drži pet do šest sati, čini dobro srcu, pomaže u mršavljenu i povećava IQ.

"Popijete tu kafu ujutro i više ne mislite na hranu jedno duže vreme. Mozak prima energiju koja ne dolazi od šećera, glad nestaje i osetite neku vrstu slobode", rekao je Asprej koji je osmislio režim.

"Gubite kilograme jer vaš metabolizam radi a ne grickate između obroka', dodaje.

Ideju je dobio tokom jednog putovanja u Tibet 2004. Osetio je simptome visinske bolesti, sve dok nije probao njihov čaj s maslacom. Bio je impresioniran kao je to piće reagovalo na njega pa je odlučio da ga prilagoditi zapadnom načinu života.

Doktori skeptični

Doktori su kritičniji i kažu da ta dijeta funkcioniše kao i bilo koja druga u kojoj se naprosto ljudi lišavaju hrane. Ejmi Šnabel, nutricionista iz Los Anđelesa naglašava: "Ako osetite navalu energije i bistrinu misli, to je verovatno od placebo učinka".

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track