NOVOGODIŠNJA ODLUKA JEDNE DOMAĆICE: Postaću majstor u kuhinji, evo i kako!
Foto: Shutterstock

NOVOGODIŠNJA ODLUKA JEDNE DOMAĆICE: Postaću majstor u kuhinji, evo i kako!

Žena -
Novogodišnje odluke su tradicija koju praktikuju i mali i veliki, svesno ili nesvesno, sa željom da u novog godini budu još bolji. Međutim, jedna domaćica je odlučila da napiše spisak novogodišnjih odluka koje će svakome pomoći da se snalazi u kuhinji kao pravi profesionalac.

Teško je pridržavati se novogodišnjih odluka, ali sve je lakše kada ste konstantno nagrađeni dobrom hranom. Probajte i uverite se i sami.

1. Savladajte nekoliko veoma lakih deserata koji su dovoljno praktični, ali i ukusni i interesantni da ih poslužite u svakoj prilici. Jedan od primera je jednostavni kolač od tri sastojka, samo jedan od brojnih koje možete naći na internetu.

2. Skuvajte pastu savršeno svaki put. Idealna za ručak ili večeru, pasta je lako i brzo rešnje za širok spektar raznovrsnih recepata, ali ako je ne skuvate kako treba, velo jelo će propasti. Uz savete jednog od najpoznatijih svetskih kuvara - Gordona Remzija, ona će vam ispasti savršeno svaki put.

3. Nabavite oštar nož i naučite kako da ostane takav. Dobar nož će vam znatno olakšati posao u kuhinji i imaćete mnogo manju mogućnost da se povredite. Što više koristite nož i seckate, to ćete bolji postajati u tome, a pri tom je bitno da on uvek bude dobro naoštren.

4. Naučite da seckate crni luk. Svaka domaćica zna da je crni luk jedan od osnovnih sastojaka skoro svakog jela, pa ćete znatno uštedeti na vremenu ako znate kako brzo i efikasno da ga iseckate.

5. Ukiselite nešto. Tajna dobrih domaćica je u kiseljenju, jer je moguće ukiseliti gotovo sve čvrsto voće i povrće. Nije teško, a sjajan je način da sačuvate voće i povrće i da ga koristite i kada mu prođe sezona.

6. Pripremite obroke za celu nedelju tokom vikenda. Za samo nekoliko sati koje ćete izdvojiti tokom vikenda možete da pripremite obroke za celu nedelju ili bar da obavite veći deo posla. To će vam znatno olakšati život.

7. Sami pakujte ručak za posao, umesto da ga kupujete. Kada pripremate hranu kod kuće, uvek znate koje namirnice ste koristili i možete da kombinujete sastojke po svom ukusu. Možete da pripremate sve od sendviča, preko salata do slasnih specijaliteta.

8. Napravite savršenu granolu za doručak. Umesto da kupujete različite musli mešavine, pahuljice i granolu, probajte sami da napravite zalihe koje će vam potrajati za doručak duže vreme.

(freedigitalphotos.net/dnevno.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track