OBAVEZNO PROČITAJTE AKO VOLITE DA SE SLIKATE: Mali vodič kako da na fotografijama izgledate savršeno
Foto: Profimedia

Saveti

OBAVEZNO PROČITAJTE AKO VOLITE DA SE SLIKATE: Mali vodič kako da na fotografijama izgledate savršeno

Žena -

Sve devojke koje se ne mogu pohvaliti dugim nogama znaju koliko je teško pozirati pred kamerom. U nastavku vam predstavljamo pet zlatnih saveta kako na sledećoj fotografiji pozirati tako da vizualno izdužite celu svoju figuru!

Stavite ruku iznad glave

Ne kažemo da na svakoj slici trebate podignuti ruke iznad glave kao da skačete od sreće, ali strateški ih postaviti tako da rukom prolazite kroz kosu ili dodirujete šešir, dodaće visinu vašoj silueti i privući pažnju na gornji deo tela.

Stanite na prste

Možda vam zvuči ludo, ali istinito je. Čak i ako su vam stopala u okviru slike, taj dodatni trud učiniće čuda za vaše listove i guzu.

Izbacite ramena unazad

Dobro držanje je jedan od glavnih faktora koji utiču na vašu izduženu figuru na fotografijama. Pravite se kao da vam je oko glave omotana vrpca i izbacite ramena unazad. Toliko je jednostavno!

Stavite jednu nogu ispred druge

Umesto da držite nogu jednu do druge, prekrstite ih i tako stvorite malu optičku iluziju. Rezultat? Visoka i vitka figura i vizualno izduženije telo!

Postavite ugao kamere što niže

Ne, ne govorimo o prednjoj selfi kameri… Ali ako postavite ugao fotoaparata u ravni tela, izgledaćete viši na fotografijama, jer je udaljenost između vaše glave i objektiva veća.

Foto: Shuterstock
Foto: Shuterstock

(wall.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track