ODBILA JE DA ISKLJUČI APARATE MUŽA KOJI JE U KOMI: 2 godine kasnije se probudio i rekao ovo...
Foto: Lifebuzz

Neverovatno!

ODBILA JE DA ISKLJUČI APARATE MUŽA KOJI JE U KOMI: 2 godine kasnije se probudio i rekao ovo...

Žena -

11.jula 2011. godine, život se zauvek promenio mladom paru Metu i Danijel Dejvis.

Met je vozio svoj motor kada je udario u auto koji je nelegalno stajao u traci. Posle 9 dana na aparatima za održavanje života, doktori su saopštili Danijel užasne vesti. Njen muž je imao 90 odsto šanse da se nikada ne probudi iz kome i savetovali su joj da isključi njegove aparate.Ipak, Danijel nije bila spremna da odustane, a nije ni Met kada se probudio iz kome 3 meseca kasnije. Danijel je odvela Meta kući gde su ona i njena majka vodile računa o njemu 24 sata dnevno. Njihova ljubavna priča i Metova volja za životom je zaista inspirativna.Trenutak kada se život promenio."U julu 2011. godine, moj muć Met Dejvis imao je nesreću dok je vozio motor, imao je nekoliko slomljenih kostiju i teške povrede ne mozgu. Imao je 22 godine, a bili smo u braku samo 7 meseci."

Nije odustala od Meta"Doktori su me savetovali da bi trebalo da isključim aparate koji su ga održavali u životu jer se on nikada neće probuditi. Htela sam da mu dam još vremena da vidim da li će se stanje popraviti. Nismo imali vremena ni šansu da započnemo život zajedno kako treba, nisam bila spremna da odustanem."

Verovala je!"Znala sam da će nam Bog pomoći. Mislila sam da je to sitnica za njega."

Met je bio u komi 3 meseca"Tokom tog vremena pokazivao je mali progres i otpustili su ga iz bolnice. Odvela sam ga kući gde smo moja majka i ja brinule o njemu 24/7. Hranili smo ga preko cevčice, kupale ga, davale mu lekove, fizikalnu terapiju, okretale ga na svaka 2 sata, itd..."

Met je želeo da mu bude bolje"Primetili smo da pokušava da priča, to je bio više šapat i jednog dana stavila sam njegov kačket u njegovu ruku i rekla mu da stavi na glavu. Posle nekoliko pokušaja, rekao je: "Trudim se!" To je bila najlepša stvar koju sam ikada čula!"

Put do oporavka."Proveo je 3 meseca na rehabilitaciji i kada je završio mogao je da: govori, peva, smeje se, šali jede i pije sam, koristi kupatilo sa minimalnom pomoći, sam koristi kolica, hoda uz pomoć hodala."

Još uvek pokušava da vrati sećanje."Još uvek se bori sa sećanjem pre nesreće. Naše veze, našeg venčanja, sve to je nestalo..."

Uvek postoji vreme za slavlje.

"5. decembra 2012. godine Met i ja proslavili smo prvu godišnjicu braka. Dan za koji sam mislila da neću proslaviti."

5 godina nakon nesreće"Možda vas se ne seća svaki put, ali vi nikada nećete zaboraviti njega."

(Lifebuzz/foto: MattDavisRecovery)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track