ONO KAD NEKO IMA VELIKO SRCE: Pogledajte šta je ovaj dečak uradio za drugaricu sa Daunovim sindromom
Foto: FB

Prijateljstvo

ONO KAD NEKO IMA VELIKO SRCE: Pogledajte šta je ovaj dečak uradio za drugaricu sa Daunovim sindromom

Žena -
Mnogi vršnjaci su izbegavali Meri jer su mislili da je "čudna", baš zbog sindroma sa kojim se rodila. Ali, Ben je bio drugačiji

Ben Mouzer i Meri Lapkovic imali su poseban odnos još od kada su se upoznali u drugom razredu osnovne škole. Iako Meri ima Daunov sindrom, to nikada nije uticalo na njihovo prijateljstvo.

Mnogi vršnjaci su izbegavali Meri jer su mislili da je "čudna", baš zbog sindroma sa kojim se rodila. Ali, Ben je bio drugačiji. On je uvek želeo da uključuje Meri u sve aktivnosti, a jednom je čak zaustavio celu fudbalsku utakmicu da bi ona dala gol.

"Uvek sam mislio da je Meri baš "kul". Ona je divna, slatka devojka sa kojom bi se svako lepo slagao", rekao je Ben.

Kada su bili četvrti razred, Ben joj je obećao da će je voditi na maturu kada završe srednju školu. Iako su se u međuvremenu razdvojili i krenuli u različite škole, njih dvoje su obnovili kontakt, a Ben svoje obećanje nije zaboravio.On je rešio da je iznenadi i pozove je na maturu, a Meri je bila oduševljena.

Prošle nedelje, njih dvoje su se sredili i otišli zajedno na maturu, a čak im se pridružila učiteljica iz osnovne škole koja je bila oduševljena Benovim divnim gestom.

"Ben je uvek pazio na Meri i trudio se da je usreći. Ništa više nije voleo nego da vidi osmeh na njenom licu. Ja sam je zvala "Meri malo sunašce", jer je uvek obasjavala našu učionicu svojom pozitivnom energijom", rekla je njihova učiteljica. Merin brat je posebno zahvalan Benu jer je usrećio Meri i vratio mu veru u ljude.

She couldn't wait to get her flowers on :-)

Posted by Lisa Troutman Moser on Friday, 8 May 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track