OVA 18-GODIŠNJAKINJA ŽIVELA JE NA 3 JABUKE DNEVNO 8 MESECI: 5 godine kasnije ona izgleda ovako!
Foto: Womansvibe

Ispovest

OVA 18-GODIŠNJAKINJA ŽIVELA JE NA 3 JABUKE DNEVNO 8 MESECI: 5 godine kasnije ona izgleda ovako!

Žena -
Viktorija Mejkon Dukser je 18-godišnjakinja iz Francuske. Bila je previše zauzeta učenjem za ispite...

Jednog dana, odlučila je da se malo opusti i da ode u kupovinu sa svojom majkom. Međutim, ona nije znala da će ovaj dan biti prekretnica u njenom životu i da će ona svoj život pretvoriti u noćnu moru.

Nju su primetili agenti jedne modne agencije u tržnom centru. Iako je njen san bio da studira nauku na eminentnom univerzitetu u Parizu, ona je nekako sebi dozvolila da uđe u svet sjaja, verujući da je to nešto što svaka tinejdžerka želi. Međutim, uskoro nakon ulaska u "Elit" model agenciju, njen život se dramatično promenio.Viktorija se pronašla zarobljena u svetu gde dominiraju mršava tela. Kako je to ona objasnila, "niko mi nije rekao da treba da smršam. Ali mi j erečeno: U septembru ćeš raditi Nedelju mode, veličina garderobe biće 32-34 i ti moraš da uđeš i to."

Onda je ona počela bukvalno da se izgladnjuje, što je rezultiralo gubitkom 10 kilograma za 2 meseca. Njena dijeta bila je bazirana na 3 jabuke dnevno u kombinaciji sa mineralnom vodom, kako bi se osećala sitom. Parče piletine ili ribe je bila jedina "prava" hrana koju je unosila, a to je bilo dozvoljeno samo jednom nedeljno.Strategija je delovala veoma uspešno i Viktorija koja je visoka 178cm, imala je 46 kilograma. Bila je bukirana za sve revije u Milanu, Njujorku i Parizu i radila je za prestižne brendove, kao što je Miu Miu i Aleksander MekKvin. Ona je postala jedna od najtraženijih 20 modela na svetu!Ipak, sjaj je krio bolnu istinu. Viktorija je patila od anoreksije, počela je da gubi kosu, njen puls je bio slab i dobila je osteoporozu i izgubila menstrualni ciklus. Povrh svega, umela je da se onesvesti nekoliko puta na dan.

Najgori deo ove situacije je da je njena fotografija bila izmanipulisana. Prema Viktoriji, "Oni su dodali težinu na moje kukove i obraze. Devojke koje i danas tamo rade, verovatno će vam reći da lažem. One ne mogu da kažu ništa ukoliko žele da nastave da se time bave." Ona je još i dodala da su devojke znale da "jedu" pred novinarima kako bi izbegle kritike, ali bi odmah povraćale čim bi se kamere ugasile.Tužno, Viktorija je osetila da je izgubila sebe, a tako je mlada. Osećala se depresivno, usamljeno. Postala je i bulimična, videla je samo jedan izlaz iz te situacije. Pokušala je da se ubije posle samo 8 meseci bavljenja manekenstvom. kako je ona objasnila:"Niko me nije razumeo. Svi su mi govorili, "Imaš život iz snova", ali ja se nikada nisam osećala nesrećnije."

Posle ove neprijatne situacije, Viktorija je rešila da završi karijeru manekenke. Sve o njenom životu, sada ove 23-godišnjakinje opisan je u knjizi "Nikada dovoljno mršava. Dnevnik jednog Top modela". Ona piše o konstantnom pritisku da postane mršava, kao i o dizajnerima koji dehumanizuju žene i ponašaju se prema njima kao prema vulgarnim ofingerima."Karl Legerfeld je rekao, Šanel odelo ne stoji ženama sa grudima", ali žene po definiciji imaju grudi. Zašto jednostavno ne prave odela za žene?!?"

(Womansvibe)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja