OVA MAMA JE PRAVA SREĆNICA: Nećete verovati kada čujete koliko je trajao najkraći porođaj na svetu
Foto: Shutterstock

Rekord

OVA MAMA JE PRAVA SREĆNICA: Nećete verovati kada čujete koliko je trajao najkraći porođaj na svetu

Žena -
Mama Dejzi Stjuart imala je porođaj kakav bi mnoge žene odmah potpisale. Naime, ova Britanka će možda ući u Ginosovu knjigu rekorda jer imala najrkaći porođaj iakda zabaležen.

Pri poriđaj obično traje od 12 do 18 sati, ali Naime, Dejzi je ćerku Popi na svet doneča za samo 5 minuta i 17 sekundi.

"Provela sam nekoliko dana u bolnici Najnvels i lekari su tada otkrili da imam preeklampsiju. Iako mi je bilo ostalo još 4 nedelje do porođaja, lekari su odlučili izvesti inducirani porođaj jer su želeli da zbog preeklemspije koja može biti opasna za dete, bebu ranije rodim ranije. Rekli su mi da ću dva, tri dana osećati bol pre nego rodim. Kada su krenuli trudovi, medicinska sestra rekla mi je da će trudovi trajati barem 10 sati pre nego što rodim. Rekla sam joj da ne mogu izdržati 10 sati bola.

Foto: Thinstock
Foto: Thinstock

Odveli su me u porodilište, a moj suprug izašao je kako bi pozvao babicu jer sam morala početi sa porođajem. Babica je ušla i rekla mi da polako guram. Nakon prvog pokušaja uzviknula je "vidim glavu". Nakon samo još jednog napora Popi je došla na svet. Sve se činilo nestvarno. Pitala sam babicu "Je li to sve? Bilo je lako."I bolničko osoblje bilo je zapanjeno time kako se Dejzi brzo porodila. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici zbog preranog porođaja, Dejzi je s Popi otišla kući.

"PopI je divna beba, noću spava i po devet sati, ma zlatna je", pohvalila se presreĆna mama.

Ovo bi mogao biti najkraći porođaj u istoriji. Čak su iz Ginisovih rekorda kontaktirali srećne roditelje i rekli im da popune prijavu za ulazak u njihovo prestižno društvo.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(Zadovoljna.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track