OVAJ VOJNIK JE POGINUO NA DUŽNOSTI: Ono što je ostavio na Fejsbuku će vas rasplakati. Tragično!
Foto: Ilyke

Pretužno!

OVAJ VOJNIK JE POGINUO NA DUŽNOSTI: Ono što je ostavio na Fejsbuku će vas rasplakati. Tragično!

Žena -
Fejsbuk prati naš svakodnevni život i više nego što mi to shvatamo. Ova tragična priča o ljubavi i gubitku između dvoje mladih ljudi čija veza je dokumentovana na Fejsbuku, a sve je počelo sa jednostavnim početkom, "Zapravo se i ne sećam našeg prvog susreta. On je došao u moju srednju školu u Sijetlu, ali nisam se zaljubila u njega sve do sledećeg leta..."

Kimi Kirkvud i Vil Stejsi išli su u istu srednju školu i družili se sa istom grupom ljudi. Kimi se zaljubila u Vila, ali ljubav nije bila uzajmna. Izgubili su kontakt nakon diplomiranja, Kimi je otišla na Čepman Univerzitet, a Vil se prijavio u marince.

Međutim, Kimi nije želela ozbilju vezu, a onda je Vil raspoređen negde drugde 7 meseci.

"Vil se vratio sa svog služenja Jula 2008. godine i sreli smo se opet na jednoj žurki u Sijetlu kasnije tog leta. BVili smo okruženi ljudima, ali nekako smo uspeli da celo veče provedemo zajedno i da zaspimo pričajući u 5 ujutru. Od trenutka od kada smo se probudili bili smo nerazdevojni. ne znam zašto je bilo savršeno ovog puta, ali nešto je kliknulo."

Kada su jednom bili zajedno, Kimi i Vil su bili neverovatno bliski. Nažalost, ona je otišla da studira u inostranstvo, a on je poslat u Avganistan, pa se nisu videli 4 meseca.

"Dušo, nadam se i molim da današnje popodne nije poslednji put da te vidim. Nikada neću davati obećanja koja ne mogu da ispunim, a ne mogu da ti obećam da ću biti potpuno bezbedan. Ono što mogu da ti obećam je ovo: Ti si ono što me "vozi". Uvek držim tvoju sliku na puški. Ti si ono zbog čega se budim ujutru i ono što me drži da preguram dan. Kimi, napokon si mi dala nešto za šta vredi boriti se i vratiti kući. I do dana dok moja noga ne kroči opet na američko tle i vratim se tebi, u glavi ću držati svako sećanje koje imam na tebe i koje ćemo tek praviti. Volim te. Vil"

Zbog problema u komuniciranju, Vil i Kimi su jedno drugom pisali pisma. Vil nije imao internet, a njegov satelitski telefon nije mogao da pozove njen italijanski broj.

Ipak, pronašli su način da ostanu u kontaktu. Decembra 2008. godine, Vil se vratio kući i proveli su zajedno 10 meseci. Bili su neverovatno srećni zajedno, mada je Vil morao da se bori sa tim da je vojnik što mu je teško padalo.

U septembru 2009. godine, Vil je ponovo postal 7 meseci u Južni Pacifik. Morao je da ode zbog zadatka o kom nije smeo da kaže Kimi i nije joj se javio 2 meseca.

Na sreću, on se vratio kući u Aprilu nakon što je bio na pbali Jemena, na moru više od 100 dana.

U maju 2010. godine, Vil je iznenadio Kimi sa kucom Otisom. On nije želeo da ona bude sama dok je on odsutan.

Živeli su zajedno u jednoj maloj garsonjeri u Kaliforniji. Provodili su vreme sa prijateljima, izlazili zajedno i iskusili lep život bez odvajanja.

"Ovo je takođe bilo leto kada je Vil odlučio da se opet prijavi. To je bilo nešto o čemu je pričao pa nije bilo neko veliko iznenađenje, ali nam je ipak teško palo. Stvarno sam želela da nastavimo dalje sa svojim životima i da se više ne bavimo njegovim odlascima. Ali jedna od stvari koje puno volim kod Vila je njegova strast za karijerom. On je osećao da njegov posao nije završen i nije bio spreman da napusti vojsku."

"Dobio je čin poručnika pre nego što je otišao ponovo na zadatak, što je bio dokaz kakav je marinac postao."Kimi i Vil su planirali veridbu kada se on vrati iz Avganistana poslednji put. Nakon onoga što je ličilo na bezbroj opraštanja i spajanja, desila se tragedija!"Moj svet je bio uništen 21.januara, 2012. godine. Šetala sam Otisa pre posla, kada me je pozvao Vilov otac. Bio je pogođen na straži i poginuo je."

To je bilo samo 54 dana pre njegovog povratka kući, poslednji put. Pre nego što se ukrcala na avion i otišla kući, Kimi je postavila jedinu stvar koju je mogla da kaže: Ja sam potpuno izgubljena bez tebe i voleću te zauvek. Ti si najbolja osoba na svetu koju sam ikada znala..."Od tog trenutka, njen život bio je ispunjen suzama, porukama ljubavi i usamljenošću. Postovala bi slike razgovora koje je vodila sa njim koje su imali na Fejsbuku, kako bi pokazala ljudima delove njihove veze koje niko nije video. To je nekako održalo sećanje na njega.Onda je nešto shvatila. Ako bi joj Vil nedostajao ili bi joj bilo potrbno podsećanje na svo divno vreme koje su imali zajedno, ona bi otišla onlajn."Naša cela veza je dokumentovana, kao digitalna sveska sa pismima, pričom, fotografijama i video snimcima."

Zapamtite njihovu priču, kao i priče svih nalik njima. Oni nisu jedini sa ovako tragičnom pričom.

(Ilyke)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track