OVO JE PRAVA DAMA: Žena sa stilom se ne kinđuri, nema ništa veštačko i preterano
Foto: Shutterstock

Samo malo truda

OVO JE PRAVA DAMA: Žena sa stilom se ne kinđuri, nema ništa veštačko i preterano

Žena -
Nije lako biti žena sa stilom, ali uz malo truda i to se može. Ona neguje nepretenciozan, ali savršeni stil, obrazovana je i lepo vaspitana i na tome počiva utisak koji ostavlja.

Prava dama ne prati slepo modu, nema uzore, a dobro poznaje sebe. Ona je sva svoja i ne glumi prefinjenost. Vrednosti po kojima je prepoznatljiva su večne i zato podsećanje, neće da škodi.

Opšte je poznata stvar da ljudi tokom upoznavanja pored očiju primećuju ruke. Zato je važno da ženske ruke budu redovno negovane. Posle svakog pranja ih mažite, a jednom nedeljno uradite piling i stavite pakovanje. Nokte namažite makar bezbojnim lakom. S očiju i ruku pogled sagovornika se zadržava na kosi, zato ona kod žene koja ima stila mora da bude čista i negovana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dakle, redovno šišanje je obavezno, jer procvetali krajevi ukazuju da ne mislite o sitnicama koje odaju vašu nemarnost. Ukoliko se farbate, onda koristite kvalitetne boje za kosu, a ne one koje se brzo ispiraju ili, što je još gore, ostavljaju trag čak i na odeći, jer neko može da pomisli da ste neuredni. Blistav ten je ono što prija našim sagovornicima, zato ne smete da propustite da čistite lice ujutru i uveče.

Na ženi od stila nema ničeg veštačkog i preteranog, kao što su silikoni. Zato čvrstinu grudi održavajte vežbama i pravilnom negom, a veličina nije važna, bitno je kako ih nosite.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ako se farbate, radite to redovno, ne dopuštajte sebi tu vrstu lenjosti da svi vide vaš neuredan izrastak kose!Redovno uklanjanje suvišnih dlačica s lica i tela je imperativ, a posebno sa nausnica, jer su brkovi za muškarce!

Dama se ne kinđuri, a njen nakit nije veliki i upadljiv, jer je reč o sofisticiranim ženama. Još jedno važno pravilo, dama nikad nema zarozane čarape sa zakačenim petljama.

Jednom nedeljno, obavezno, uradite piling, a ako vam materijalna situacija dozvoljava, makar jednom mesečno idite kod dobrog kozmetičara. Bolje je odustati od modernih krpica nego od lepe kože.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ljudima prija srdačan osmeh, čak i u prolazu, ali za to su vam potrebni zdravi zubi. Drugo, da ne biste imali neprijatan zadah iz usta, morate redovno da perete zube, posle svakog obroka, s tim da ih prethodno očistite zubnim koncem. Posete zubaru se podrazumevaju, makar jednom mesečno.

Ako pretendujete na titulu dame, morate da se redovno tuširate svakog dana, ako treba i više puta u jednom danu. Odeća mora da bude savršeno čista i ispeglana, a veš lep, kvalitetan, a ne rasparen i otrcan. Miris koji ostaje kao prijatan trag za vama ne treba da bude moderan, već da bude prepoznatljiv, da liči na vas. Još jedno, na prvi pogled nevažno pravilo, ali ubraja se u stil, prava dama mora da ume da se našminka.

Svečana šminka je za veče, decentna je za dan, to je osnovno pravilo koje se ne zaboravlja. Modni trendovi i boje koje predlažu modni stilisti kao hit sezone, pravoj dami nikad nisu imperativ, jer ona trendove prilagođava sebi, ona ih stvara, po njima se razlikuje od drugih žena. I još nešto, nikad ne popravljajte šminku na javnom mestu.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

(vesti-online.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track