PAZITE KAKO SKIDATE KILOGRAME: Ovih 5 dijeta NE DELUJE, a neke su i VEOMA OPASNE!
Foto: Profimedia

PAZITE KAKO SKIDATE KILOGRAME: Ovih 5 dijeta NE DELUJE, a neke su i VEOMA OPASNE!

Žena -

Jedno je sigurno, ako želite da smršate ne bi trebalo da primenjujete ove dijete, navodi magazin Womenshealthmag.

DIJETA SA DEČJOM HRANOMHrana za bebe je u osnovi pire napravljen od voća, povrća ili mesa i zato nema pravog razloga koji bi ukazao na to da unos hrane za bebe može da vam pomogne da izgubite kilograme.Pored toga, kada čvrstu hranu pretvorimo u tečnost, telo ne može da registruje sve signale da smo siti. Zbog toga možemo i dalje da osećamo glad iako smo konzumirali poveći broj kalorija.

VOJNA DIJETAU okviru ovog načina ishrane pratite dijetu sa veoma ograničenim brojem kalorija koja dozvoljava nasumičan izbor namirnica kao što su hot dogovi i sir tokom tri dana. Potom, naredna četiri dana možete da jedete šta želite. Međutim, ova dijeta nema nikakav medicinski niti naučni kredibilitet.

DIJETA KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT: Smršajte i OZDRAVITE o jednom trošku

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

GLINA DIJETAZa njom su poludele brojne holivudske zvezde koje veruju da ispijanje vode sa umešanom glinom u nju čisti organizam od toksina i gladi. Sa druge strane, stručnjaci tvrde da je ova dijeta potencijlano opasna jer svkaodnevno konzumiranje gline može da ošteti naša creva i dovede do manjka važnih nutrijenata u organizmu jer ih glina zapravo izvlači iz tela i tako sprečava njihovu apsorpciju. Naše telo je stvoreno tako da samo može da se oslobađa štetnih stvari putem jetre i bubrega, a naš jedini zadatak jeste da se zdravo hranimo i tako ovim organima pružimo nutrijente potrebne da obave svoj posao.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Smršajte 5 KG, a da se ne mrdnete sa KREVETA! Bez dijeta i tableta!

VAZDUŠNA DIJETAMožda zvuči krajnje sašavo, ali ova dijeta zahteva da prinosimo praznu viljušku ustima i pravimo se da jedemo hranu bogatu kalorijama. Ali to nije sve, ova dijeta promoviše poremećaje u ishranu zahvaljujući drastičnom smanjenju kalorija koje unosimo u organizam, usporava metabolizam i razlaže mišiće.Međutim, najgore od svega, ovakvom dijetom povećavamo otpornost na leptin i na taj način telo ne može da zna kada smo siti kada ponovo počnemo da jedemo „pravu“ hranu.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

ALKALNA DIJETAOva dijeta upozorava ljude da se klone kiselih namirnica kao što su meso, riba, mlečni proizvodi, procesuirana hrana i alkohol. Zagovornici ovog načina ishrane tvrde da kisele namirnice čine da budemo sporiji, uništavaju kosti i slabe imunitet. Ideja je da se držimo alkalnih namirnica (voće, povrće i proizvodi od celih zrna žitarica) jer one čine unutrašnjost tela alkalnom. U ovakvoj sredini, sudeći po njima, ćelije raka i masti ne mogu da opstanu.Stručnjaci smatraju da je u pitanju potpuna izmišljotina jer dijeta nije bazirana na naučnim tvrdnjama i dodaju da naše telo naprirodan način reguliše ph nivo krvi.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

24sata/Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track